Thaise man in één klap “schat hemeltje rijk” na het vinden van een oranje parel

~IK HOEF NIET TE ZWEMMEN IN HT GELD,  POOTJE BADEN IS AL GENOEG~
(Nederlandse tegelwijsheid)

NAKHON SI THAMMARAT:- Een Thaise man uit de provincie Nakhon Ratchasima kuierde over het strand en ontdekte een oranje parel.  De man onthulde dat een geest in zijn dromen kwam om hem geluk te schenken.  

Een Chinese zakenman heeft 10 miljoen baht voor de oranje parel aangeboden.

Dit opmerkelijke nieuws verscheen op Channel 3, waarop gemeld werd dat een man in het district Hua Sai een oester had gevonden met daarin een oranje parel die bijna zo groot was als een munt van 5 baht.  Hij kreeg later te horen dat dit een Melo-parel is.  Een soort parel die zeer zeldzaam en waardevol zou zijn.

Onlangs werd er een Melo-parel van 20 gram op een veiling in Hong Kong voor 86 miljoen baht verkocht. De parel die nu op het strand werd gevonden, is 7,6 gram of gelijk aan ongeveer 38 karaat.  

Sinds de vondst bekend werd, namen 2 zakenlieden uit de provincie Phang Nga contact met het familie op, en vertelde de parel te willen kopen voor 1 miljoen respectievelijk en 5 miljoen Baht.

De familie heeft beide aanbiedingen afgewezen omdat ze weten dat het veel meer waard is.  Een Chinese zakenman is van plan de familie te bezoeken en de echtheid van de zachte parel te controleren.  Als het echt blijkt te zijn, zou hij bereid zijn om minstens 10 miljoen Baht te bieden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Channel 3
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Kapook News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!