Thaise man gearresteerd voor de verkoop van nep groene chiretta-capsules

NAKHON PATHOM:- De Thaise Autoriteiten waarschuwden de consumenten voor nep-groene Chiretta capsules nadat een man in de provincie Nakhon Pathom was gearresteerd met capsules met daarin een goedje dat niets met “Fa Talai Jone” (groen Chiretta kruid) te maken had.

De politieafdeling voor consumentenbescherming en de Food and Drug Administration zeiden dat khun Thanachote (achternaam niet genoemd) eergisteren in een huis in het in het district Kamphaeng Saen van Nakhon Pathom werd gearresteerd.

De autoriteiten vonden bij hem 450 potjes met capsules die het groene chiretta zouden bevatten, ongeveer 60.000 capsules met kruidenpoeder, 300 niet-gelabelde verpakkingen met capsules en 6000 lege flessen met dop.  De autoriteiten denken dat de nep-groene chiretta-capsules in het huis waren gemaakt.

De verdachte bekende al rap, dat hij lege capsules had gevuld met tinospora crispa in poedervorm, een maanzaadkruid met hartvormige bladeren of ‘borafet’ in het Thais, omdat het een bittere smaak had zoals groene chiretta.

De plv. FDA-secretaris-generaal Supatra Boonserm zei dat tekorten aan groene chiretta-producten te midden van de grote vraag naar het geneeskrachtige kruid leidden tot het vervaardigden nepproducten.

Ze adviseerde consumenten om door de FDA goedgekeurde producten te controleren op www.fda.moph.go.th of via de mobiele applicatie Oryor Smart.

 Generaal-majoor Nathasak Chaonasai, commandant van de politieafdeling voor consumentenbescherming, zei dat producenten van nep-kruidenproducten een gevangenisstraf van 10 jaar en een boete van maximaal 1 miljoen Baht kunnen krijgen.  Daarnaast is de illegale verkoop van kruiden verboden en deze overtreding kan ook worden bestraft met drie jaar gevangenisstraf en een boete tot 300.000 baht.

Vorige week keurde het kabinet het gebruik van groene chiretta goed voor de behandeling van asymptomatische COVID-19-patiënten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangmaione
Vertaling: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!