Het Thaise kabinet heeft gisteren ingestemd met financiële hulp van 32 miljard Baht voor scholen en studenten

BANGKOK:- Het kabinet heeft gisteren tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering een budget van 32 miljard Baht goedgekeurd om de onderwijsuitgaven van scholen en studenten tijdens het eerste semester van het academiejaar 2021 te midden van de Covid-19-crisis te ondersteunen, zo verklaarde de regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri.

“Het ministerie van Onderwijs zal 22 miljard THB ontvangen, terwijl het ministerie van Hoger Onderwijs, Wetenschap, Onderzoek en Innovatie 10 miljard baht zal ontvangen”, zei hij.

Hier onderstaand publiceert uw nieuwsbeer enkele details van de onderwijssubsidie:
1. Het collegegeld wordt voor het eerste semester van 2021 verlaagd voor scholen onder het ministerie van Onderwijs, die ongeveer 10,95 miljoen studenten hebben, tegen 2.000 Baht per student.
2. Ondersteunende scholen met klaslokalen ontvangen elk 10.000 Baht. Ongeveer 30.879 openbare scholen en 4.008 particuliere scholen komen in aanmerking voor deze subsidie.
3. Het collegegeld en andere uitgaven van studenten op universitair niveau worden verlaagd onder het budget van 10 miljard Baht. Ongeveer 1,78 miljoen studenten komen in aanmerking voor deze subsidie ​​- 1,45 miljoen van openbare universiteiten, 285.000 aan particuliere universiteiten en 44.544 van andere instituten onder het ministerie van Hoger Onderwijs.
4. Andere onderwijsgerelateerde hulp omvat studiebeurzen, verlenging van de terugbetalingstermijnen voor studieleningen, verlaging van de slaapzaalkosten en het bieden van werkgelegenheid aan studenten zodat ze een extra inkomen kunnen verdienen.

“De maatregelen zijn bedoeld om studenten, ouders en onderwijsinstellingen te helpen die zijn getroffen door de Covid-19-crisis en de lockdown-maatregelen, en om ervoor te zorgen dat studenten ondanks de pandemie kwalitatief goed onderwijs blijven ontvangen”, zo verklaarde de woordvoerder.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!