Thaise man die in Noordoost-Thailand in een nep-legeruniform rond paradeerde om aandacht van meisjes te krijgen, gearresteerd 

KORAT:- De politie in de Isaan rekende eerder deze week een man voor diefstal in en ontdekte dat hij een voorliefde had voor verkleden in nagemaakte uniformen van het Koninklijke Thaise leger, het RTA.

Hij verklaarde dat hij het legeruniform droeg om de aandacht van het vrouwelijk schoon te trekken en niet van plan was om misdaden te plegen met het uniform.

Agenten van het politiebureau Non Sung in de Isaan-provincie Nakhon Ratchasima arresteerden de man, genaamd Kanokpon Rattanawichai, aanvankelijk voor een diefstal.

Volgens het procesverbaal werkte khun Kanokpon in de oostelijke provincie Chonburi, maar was na diefstal bij zijn werkgever op de vlucht geslagen.

Kanokpon werd in hechtenis genomen terwijl hij een olijfgroen legerhemd droeg met een RTA-zeefdruk op de rug.  Hij was echter geen lid van de Thaise strijdkracht. De 26-jarige bekende dat hij gewoon een voorliefde had voor legeruniformen.

De politie zette zijn huis op de kop en vonden nog twee legeruniformen.  Ze ontdekten ook een valse identiteitskaart van een soldaat, een portret van hem in volledig uniform en een naamplaatje met de valse rang van ‘generaal-majoor Siriwat Thirajarusiri’.

Khun Kanokpon bekende dat zijn bewondering voor het uniform voortkwam uit een levenslange wens om soldaat te worden, maar hij heeft nooit de kans gehad om zich bij het leger aan te sluiten.  Hij dacht dat zijn uiterlijk en persoonlijkheid geschikt waren voor de rol, dus kocht hij het uniform online en begon zijn fantasie te vervullen.

Hij geloofde stellig dat Thaise dames mannen in uniform aantrekkelijk vonden, en daarom kleedde hij zich zo om hun aandacht te trekken.

De hoofdinspecteur van het politiebureau van Non Sung, Sanchai Phisaiphan, staat echter sceptisch tegenover de beweringen van Khun Kanokpon.  Hij vertelde de media dat de politie verder onderzoek zou doen om te zien of er slachtoffers waren gelokt door de vermomming van Kanokpon.

Kanokpon werd aanvankelijk beschuldigd van sectie 334 van het strafrecht: wie de activa van een andere persoon stal, wordt gestraft met een gevangenisstraf van maximaal drie jaar en een boete van maximaal 6.000 baht.

Naar verwachting zullen er meer aanklachten volgen in verband met zijn gebruik van nep-legeruniformen zodra het onderzoek is afgerond.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Thaise nieuwsbladen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!