In Thailand gaat deze zomer de allereerste watervliegtuig-maatschappij van start

KOH SAMUI:- Thailand’s allereerste watervliegtuig-maatschappij ‘Siam Seaplane’ bereidt zich voor om deze zomer te lanceren om de toeristenindustrie van het koninkrijk naar een hoger niveau te tillen.

De vliegmaatschappij Siam Seaplane is partnerschappen met 60 luxe hotels en resorts aangegaan waaronder de  bekende Intercontinental en Four Seasons hotelgroep.

In een interview met AirwaysMag onthulde de bedrijfsexploitant, Mr. Dennis Keller dat het bedrijf tijdens de pandemie met veel tegenslagen te maken kreeg, maar nu werkt aan het veiligstellen van meer dan 40 landingsplaatsen in door héél Thailand.

Keller wees erop dat Thailand tot de top tien van toeristische bestemmingen ter wereld behoort, en met zoveel kustlijn zijn watervliegtuigen het ‘premiumproduct’ dat op de markt ontbreekt.

Nadat de oprichters van het bedrijf deze onbenutte kans in de Thaise luchtvaartindustrie beseften, gingen ze in gesprek met de Thaise regering over de realiteit van de introductie van Siam Seaplane in 2019.

Het kostte twee tot drie jaar coördinatie met de regering om ervoor te zorgen dat vliegen met watervliegtuigen een veilige en levensvatbare optie was, aldus Keller.

Siam Seaplane heeft zijn eerste vliegtuig afgeleverd, een Cessna Grand Caravan met een prachtig interieur, en verwacht de komende maanden de levering van twee extra vliegtuigen.  Over vijf jaar hoopt de luchtvaartmaatschappij te kunnen pronken met een vloot van 15 vliegtuigen.

In eerste instantie zal de luchtvaartmaatschappij chartervluchten van grond tot grond en rondvluchten aanbieden voordat ze commercieel worden.

Zodra de waterlandingsplaatsen groen licht krijgen, zal het amfibievliegtuig maximaal worden ingezet.

De belangrijkste hub van de luchtvaartmaatschappij wordt Bangkok, om de Golf van Thailand te bedienen, inclusief populaire bestemmingen zoals Koh Samui.  De meeste vluchten duren ongeveer anderhalf uur.

Siam Seaplane is momenteel op zoek naar een tweede hub, in Phuket of Krabi, om de Andamanse Zee te bedienen.

Het gerucht gaat dat in de toekomst een watervliegtuig Phuket zal verbinden met het mooiste eiland van Thailand, Koh Lipe, dat onlangs zijn eerste luxe resort heeft gekregen.

De luchtvaartmaatschappij heeft grote uitbreidingsplannen.  Siam Seaplane maakt deel uit van de holdinggroep Seaplane Asia, waarvan Thailand hopelijk de eerste van vele regionale markten zal zijn.

Keller onthulde dat Siam Seaplane hoopt uit te breiden naar Indonesië en Cambodja.  Belanghebbenden in Myanmar toonden interesse in het idee, maar Keller zei dat “de politieke situatie op dit moment te uitdagend is”.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!