Thaise man die dochters van premier Prayut op Twitter, bedreigde, veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf

BANGKOK:- Een man die een dreigend bericht op Twitter plaatste, gericht op de tweelingdochters van de Thaise premier Prayut Chan-o-cha, is veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf zonder voorwaardelijke vrijlating.  

Gisteren heeft de strafrechtbank van Bangkok de man schuldig bevonden aan het “publiceren van een misdaad” en voor het overtreden van de Computer Crimes Act vanwege een Tweet die hij vorig jaar maart plaatste.

In maart 2021 tweette Wuttichai (achternaam achtergehouden )…het volgende achterlijke bericht:  “Als iemand de dochters van Prayut ergens vindt, vergeet ze dan niet te verkrachten.”

Premier Prayut heeft op 23 maart vorig jaar op het politiebureau van Nang Loeng in Bangkok een zaak tegen de auteur van de tweet aangespannen, onder de veronderstelling dat de tweet zowel de “Computer Crimes Act” als sectie 85 van het Thaise wetboek van strafrecht, “Publicing a Crime” overtreedt.  ,”

Aanvankelijk vertelde Wuttichai de politie dat hij was gehackt en dat hij het niet was die de Tweet schreef die gericht was op de tweelingzussen Thanya en Nittaya Chan-o-cha.  Toen de politie zijn accommodatie doorzocht en zijn notebook doorzocht, vonden ze echter geen bewijs dat hij was gehackt.

Khun Wuttichai bekende uiteindelijk de misdaad en de rechtbank veroordeelde hem gisteren tot 5 jaar gevangenisstraf zonder voorwaardelijke vrijlating, meer dan een jaar nadat de Tweet was gepost.  De rechtbank veroordeelde hem in eerste instantie tot 7,5 jaar, maar aangezien hij nog nooit een misdrijf had gepleegd, verlaagden ze zijn straf met 2,5 jaar.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Kapook
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Kapook 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!