Thaise man beroofde goudwinkel in Bangkok om cryptoverliezen te compenseren 

BANGKOK:- De politie van Bangkok maakte bekend dat een Thaise man die een goudwinkel in de hoofdstad beroofde en daarbij kettingen ter waarde van 2 miljoen baht buitmaakte dit deed om zijn enorme verliezen in de handel in cryptocurrency te compenseren.

De politie vertelde dat de verdachte bekende de overval te hebben gepleegd uit financiële stress veroorzaakt door crypto-verliezen.  Om zijn wettelijke rechten te beschermen, werd zijn identiteit niet onthuld.

De overval vond plaats in de goudwinkel Buan Lee aan Chakkraphet Road in de wijk Phra Nakhon in Bangkok.

Een man met een gezichtsmasker kwam zaterdag de winkel binnen, trok een pistool uit zijn rugzak en zwaaide ermee naar personeel en klanten. De eigenaar van de winkel, Khu. Kornrawik Wangcharoenrung, rende samen met het personeel en enkele klanten naar de achterkamer van de winkel.  De overvaller greep vervolgens de gouden halskettingen en vluchtte.  Twee van de kettingen werden later gevonden op het trottoir buiten de winkel.

De dief ontsnapte op een motorfiets, maar de politie gebruikte beelden van beveiligingscamera’s om zijn reis te volgen.  Ze arresteerden de verdachte de volgende dag en begeleidden hem naar de winkel om de misdaad te reconstrueren.

De markt voor cryptocurrency is de afgelopen week ingestort, waarbij beleggers wereldwijd naar schatting $ 1,5 biljoen aan verliezen hebben geleden.  De crashende markt viel samen met een rage voor cryptohandel in Thailand, gedreven door recente regelgeving en belastingvrijstellingen voor handelaren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!