Thaise klanten kunnen PayPal tot het einde van het jaar blijven gebruiken, aangezien het BOT de overdrachtsdeadline heeft verlengt

BANGKOK:- De Bank of Thailand (BOT) heeft de deadline voor PayPal om haar service over te dragen aan PayPal (Thailand) verlengd tot eind 2022 om ongemak voor bestaande klanten te voorkomen.

 “We hebben PayPal ook gevraagd om zijn identiteitsverificatiesysteem of KYC (ken uw klant)zo snel mogelijk te voltooien, en om klanten te verhelpen die zijn getroffen door de opschorting van de diensten door het bedrijf”, zo verklaarde de assistent-gouverneur van het BOT, khun Sirithida Phanomwan na Ayutthaya.

Het BOT heeft eerder deze week een ontmoeting gehad met PayPal (Thailand) en het Thaise Anti Witwas kantoor, het AMLO om de zorgen weg te nemen van online verkopers die zeiden dat het nieuwe beleid van PayPal betekende dat ze zich opnieuw moesten registreren als rechtspersonen om de internationale geldtransferservice te gebruiken.

 Het is de bedoeling dat het beleid op 7 maart inging.

Begin februari had PayPal ook aangekondigd dat het nieuwe registratie voor zowel gebruikers als verkopers tot nader order zou uitstellen, omdat het probeert te voldoen aan de Thaise regelgeving.

Het management van PayPal had ook naar buiten gebracht  dat het van plan was om vanaf 7 maart enkele diensten voor Thaise klanten op te schorten, omdat het de klanten moet overdragen naar PayPal (Thailand) en zijn identiteitsverificatiesysteem moet aanpassen om te voldoen aan de Thaise wetgeving”, aldus Sirithida. 

Nu is het BOT met de AMLO overeengekomen om de deadline te verlengen en PayPal toe te staan ​​diensten te verlenen aan Thaise klanten tot het einde van het jaar.  Ondertussen moet het bedrijf zijn identiteitsverificatiesysteem onder toezicht van de bank verder ontwikkelen om Thaise klanten te beschermen.”

Het BOT zei ook dat de aankondiging van PayPal (Thailand) om gebruikers te vragen zich te registreren als rechtspersonen om hun identiteit te verifiëren onder het nieuwe beleid een misverstand is, aangezien de centrale bank en AMLO willen dat zowel individuen als rechtspersonen zichzelf verifiëren.

“Nu de deadline is verlengd, kunnen bestaande Thaise klanten van PayPal nu gebruik blijven maken van de internationale geldtransferservice zonder enige onderbreking of zich als rechtspersoon hoeven te registreren, en ze moeten hun identiteit verifiëren zodra PayPal (Thailand) klaar is met het opzetten van zijn KYC.  systeem”, voegde Sirithida eraan toe.

Het BOT verklaarde dat het de verrichtingen van PayPal (Thailand) nauw zal opvolgen en ervoor zal zorgen dat klanten die de afgelopen maanden zijn getroffen, correct worden verholpen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron:  BBK Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!