Olleke Bolleke in Thailand gaat even “kort door de bocht”    

THAILAND:- Hier een reeks korte stukjes van uw nieuwsbeer van wat er het afgelopen weekend zoal in Thailand is gebeurt:

BANGKOK:- De plv. regeringswoordvoerster, khun Rachada Dhnadirek, maakte in het afgelopen weekend bekend dat er binnenkort vier lokaal ontwikkelde Covid19vaccins en een neusspray bij de Thai Food and Drug Administration, het FDA, ter registratie worden aangeboden.

De woordvoerster vertelde dat er meer dan 20 Covid-19-vaccins worden onderzocht en ontwikkeld door verschillende Thaise overheidsinstanties, universiteiten en bedrijven.

 De vaccins worden ontwikkeld met behulp van verschillende technieken, waaronder virale vector, eiwitsubeenheid, mRNA en virusachtige deeltjes, zei ze.

SAMUT PRAKAN:- Inmiddels zijn er méér dan 200 Thais veilig thuisgebracht uit het door oorlog verscheurde Oekraïne, afgelopen zaterdag keerden nog eens 61 Thaise staatsburgers veilig terug.

Tot nu toe zijn 203 Thais teruggebracht sinds Rusland op 24 februari Oekraïne binnenviel, Zij behoren tot de 256 Thaise staatsburgers die in Oekraïne wonen en werken.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat ongeveer 26 Thaise mensen hebben besloten om met hun families in Oekraïne te blijven wonen.

PATTAYA:- De burgemeester van kustplaats Pattaya sprak afgelopen weekend met de pers over het langbesproken monorail-project en stelde de bewoners gerust dat het project niet was geannuleerd en nog steeds in ontwikkeling is.

Volgens de burgemeester van Pattaya zijn meerdere buitenlandse investeerders en kapitaalmaatschappijen nog steeds geïnteresseerd in het project en zal er waarschijnlijk een initiële investering van 20 miljard baht gaan plaatsvinden.

Volgens de burgemeester zou de totale ontwikkelingsduur van het project ongeveer vijf jaar moeten zijn, waarbij ten minste de eerste van een aantal geplande monoraillijnen rond 2027-2028 zal worden voltooid.

CAMBODJA:- In de stad Poipet in het naburige Cambodja, is eerder deze week een 19-jarige Thaise jongeman dood aangetroffen in een casino. De lokale media meldden dat zijn dood mogelijk verband houdt met een huisvestingszwendel.

De man deelden zijn kamer met 2 andere Thaise staatsburgers uit de provincie Ratchaburi.

De recherche sluit zelfmoord uit, zodat er een uitgebreid forensisch onderzoek is gestart.

CHIANG MAI:- Ongeveer 35 brandweerlieden van het nationale park in Chiang Mai, die met man en macht de bosbranden bestrijden, klagen dat er niet genoeg manschappen zijn om de branden het hoofd te bieden.

Zonder tijdige versterkingen hebben ze hun bezorgdheid geuit dat het hele bos van 6.000 hectare kan worden weggevaagd.

De vuurlinie bevindt zich ver van gemeenschappen, maar satellietbeelden hebben veel brandhaarden gedetecteerd, waarvan vele dicht bij elkaar.

BANGKOK:- De stijging van de brandstofkosten in Thailand als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne stimuleert de inflatie en stuwt de prijs van zo’n 260 consumptiegoederen op.

Het ministerie van Handel heeft daarom direct de prijsverhoging voor 18 groepen goederen en diensten stopgezet, ondanks herhaalde de oproepen van fabrikanten sinds eind vorig jaar om de prijzen aan te passen aan de stijgende productiekosten.

Volgens het decreet van het ministerie is de prijsbevriezing van toepassing op voedsel, elektrische apparaten, wasproducten, medicijnen en tal van andere producten.

KOH SAMUI:- De cricketwereld heeft met verbijstering gereageerd op de plotselinge dood van Shane Warne, één van de beste bowlers aller tijden. 

De Australische ’legspinner’ overleed in zijn Thaise villa in Koh Samui op 52-jarige leeftijd, vermoedelijk door een hartaanval.

Shane werd bewusteloos aangetroffen in zijn villa en ondanks de inspanningen van medisch personeel kon hij niet meer worden geholpen”, zo staat in een verklaring van zijn management.

Warne, die de bijnaam ’Warnie’ kreeg speelde liefst vijftien jaar voor het nationale team van Australië en won in 1999 met zijn land het WK. 

SAMUT PRAKAN:- De politie van Samut Prakan is op zoek naar twee aanvallers die vrijdagnacht het vuur openden op een huis in het hoofddistrict, waarbij drie jonge mannen en een vrouw gewond raakten.

Reddingswerkers hebben hen eerste hulp verleend voordat ze naar het Samut Prakan-ziekenhuis werden gebracht.

Het politieonderzoek is gaande.

BANGKOK:- De moeder van de verdronken TV actrice “Tang Mo” heeft laten weten, dat zij de eigenaar van de speedboot die naar verluidt betrokken was bij het incident dat op 24 februari leidde tot de dood van haar dochter, vergiffenis schenkt, nadat hij beloofde 30 miljoen baht te betalen als compensatie.

De moeder, Panida Siriyuthayothin, maakte haar opmerkingen gisteren tijdens een interview in het Hone Krasae-programma op TV Channel 3.

Ze  vertelde het aanbod van 30 miljoen baht compensatie van de booteigenaar  geaccepteerd te hebben, het volledige bedrag dat zij had voorgesteld.

PATTAYA:- De exploitanten van uitgaansgelegenheden in kustplaats Pattaya, die zichzelf hebben geclassificeerd als restaurants in een poging om tijdens de pandemie in bedrijf te blijven, hebben er bij de regering op aangedrongen om tot 01:00 uur open te blijven.

Volgens de exploitanten zou de situatie zou verder verbeteren als de openingstijden voor uitgaansgelegenheden worden verlengd tot 01.00 uur, zoals voorheen, zo merkte ze op.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!