Thaise keuringsdienst van waarde verklaart dat Thailand géén batches van besmet Haagen-Dazs geleverd heeft gekregen

BANGKOK:- De ijsliefhebbers van Thailand kunnen gerust zijn, wetende dat hun Haagen-Dazs géén gevaar voor hun gezondheid zal opleveren. De Thaise keuringsdienst van waren bevestigde dat geen van de partijen met kanker verbonden besmet ijs die in andere landen (w.o. Nederland en België) werden ontdekt, in Thailand werd geïmporteerd.

Bekend om hun eersteklas ijs van hoge kwaliteit, werd in Frankrijk een recente partij Haagan-Dazs ontdekt met een minder wenselijk ingrediënt – 2-chloorethanol – een verbinding die wordt aangetroffen in ethyleenoxide.  De chemische verbinding wordt gebruikt als reinigingsmiddel en pesticide, maar staat erom bekend kankerverwekkend te zijn en het DNA van de mens te beschadigen.

De Fransen ontdekten vorige maand voor het eerst sporen van de chemische stof en verzochten het EU-systeem voor snelle waarschuwingen voor levensmiddelen en diervoeders een waarschuwing uit te brengen om te waarschuwen voor de verontreiniging.  Na de waarschuwing haalden verschillende Europese landen de risicovolle Haagen-Dazs-voorraad uit de schappen en riepen ze terug.

General Mills, het Amerikaanse productiebedrijf dat eigenaar is van het merk Haagen-Dazs, produceerde het verdachte ijs met een houdbaarheidsdatum tussen 16 maart en 23 april volgend jaar.  Het aangetaste ijs zit in zowel minicups als -kuipjes in verschillende smaken, waaronder Belgian Chocolate, Macadamia Nut Brittle en Pralines & Cream, en Vanilla.

De keuringsdienst van waren heeft de invoer uit Haagen-Dazs geïnspecteerd en vastgesteld dat geen van de betrokken producten naar Thailand is verscheept, dus ijs dat in Thailand te koop is, is volkomen veilig.

“Het publiek kan erop vertrouwen dat de inspectie van geïmporteerde goederen streng blijft, en we houden de voedselveiligheidssituatie in andere landen nauwlettend in de gaten.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Mercury News
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!