Premier Prayuth beveelt dringende hulp aan slachtoffers van overstromingen in 11 noordelijke en noordoostelijke provincies in Thailand

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-O’Cha heeft opdracht gegeven tot dringende hulp en gebiedsherstel nadat plotselinge overstromingen 11 provincies hadden geteisterd, veroorzaakt door de tropische storm “Mulan”.

De regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana vertelde gisteren tegen de pers dat de premier de relevante autoriteiten heeft opgedragen om zoveel mogelijk te helpen om impact van de Mulan-storm die overstromingen veroorzaakte in 11 provincies, 30 districten, 77 subdistricten en 410 dorpen, vooral in de noorden en het noordoosten te verzachten.

De lokale autoriteiten, het leger en aanverwante overheidsinstanties kregen de opdracht om hulp te bieden aan de bewoners die het slachtoffer waren van de overstromingen, met name degenen die in moeilijk bereikbare gebieden wonen en speciale hulp nodig hebben.

“Mensen die in de gebieden langs de Mekong-rivier wonen, met name in Loei, Nong Khai, Nakhon Phanom, Mukdahan en Ubon Ratchathani, wordt geadviseerd om de watersituatie nauwlettend in de gaten te houden, aangezien het waterpeil waarschijnlijk 18 augustus zal blijven stijgen, zo maakte het kantoor van de nationale waterbronnen bekend

Gisteren meldde het Meteorologisch instituut dat er in het hele land onweersbuien zijn en dat er geïsoleerde zware regenval mogelijk is in de noordelijke en noordoostelijke regio’s als gevolg van de zwakke zuidwestmoesson die over de Andamanse Zee en de Golf van Thailand heerst.

De zwakke wind en golven in de Andamanse Zee en de Golf zijn ongeveer 1 meter hoog en meer dan 1 meter hoog in onweersbuien.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Naewna 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Naewna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!