Thaise inflatie is nog steeds laag, beheersbaar, zo beweert de minister van Financiën

BANGKOK:- De inflatie in Thailand is nog steeds betrekkelijk laag en beheersbaar nu de economie zich geleidelijk herstelt en meer buitenlandse toeristen terugkeren, zei de minister van Financiën dinsdag.

Nu de prijsdruk in de wereld toeneemt, heeft het Zuidoost-Aziatische land duidelijke plannen om te voorkomen dat de inflatie toeneemt en de kosten van levensonderhoud en de consumptie al te zeer beïnvloedt, vertelde Khun Arkhom Termpittayapaisith aan verslaggevers.

“Inflatie is een wereldwijd probleem. In elk land is de inflatie gestegen, maar de onze is niet hoog in vergelijking met die van andere landen,” zei hij.

De totale inflatie in Thailand bedroeg in april 4,65%, tegen 5,73% in maart, het snelste tempo in 13 jaar, geholpen door regeringsmaatregelen zoals prijscontroles en verlagingen van de brandstofbelasting.

Eergisteren liet premier Prayuth Chan-ocha weten dat de regering ernaar streeft de inflatie onder 5% te houden.

Arkhom zei dat het aantal buitenlandse toeristen dit jaar 7 miljoen zou moeten bereiken na een versoepeling van de beperkingen. In 2019 waren er bijna 40 miljoen buitenlandse toeristen.

Een geplande belasting op de aandelenhandel zal pas worden ingevoerd als het economisch herstel stabiel is, zei hij.

De regering was van plan een belasting van 0,1% in te voeren op aandelentransacties door entiteiten met een maandelijks handelsvolume van meer dan 1 miljoen baht ($29.334).

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: MarketScreener

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!