Grote brand in Thais restaurant in Rosmalen 

ROSMALEN:- In een Thais restaurant aan de Schoolstraat in Rosmalen, voorheen De Coelenborgh, is dinsdagmiddag een grote brand uitgebroken. De brand woedde vooral in het dak, waar ook flink veel rook zichtbaar was.

De eerste melding van de brand was iets na 14.00 uur. Verschillende brandweerteams uit de regio werden opgeroepen voor de bluswerkzaamheden. Er was niemand aanwezig in het pand toen de brand uitbrak. De brandweer moest de deur openbreken om binnen te komen.

De brand is veroorzaakt door een wasmachine of wasdroger die vlam vatte. Het vuur sloeg over naar de rieten laag die nog onder het pannendak zat. Het dak van het pand kan als verloren worden beschouwd. Het restaurant heeft binnen ook flinke schade opgelopen. In een deel van het gebouw zit ook een woning. Die kon door snel optreden van de brandweer worden gered. De bewoners zijn momenteel op vakantie en waren dus ook niet thuis.

‘Tranen in mijn ogen’
In het pand was tot 2008 restaurant De Coelenborgh gevestigd van eigenaar Joep van der Plas. Daarna zaten er nog twee andere zaken in voordat het Thaise restaurant zijn deuren opende. Voor Joep van der Plas is het een treurige dag: “Ik ben er net langs gereden en ik stond toch wel even met tranen in mijn ogen. Ik heb daar 16 jaar met heel veel plezier gewerkt en dan zie je het zo voor je ogen afbranden.”

Behalve een restaurant was het pand destijds ook de plek voor veel vergaderingen van de ROS, de omroep in Rosmalen, waar Van der Plas ook nauw bij betrokken was. “Ik heb in dat pand heel veel mooie dingen meegemaakt, veel bruiloften en partijen bijvoorbeeld. Het was echt een begrip in Rosmalen en ook echt een stukje van mijn leven. Heel treurig allemaal”, aldus oud-eigenaar Van der Plas.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Frank Spijkers
Bron: dtvnieuws.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!