Thaise immigratiedienst zet veldhospitalen op voor migranten

~BINNEN DE PERKEN BLIJVEN~
(zodanig beperkt blijven dat het niet te veel overlast of schade veroorzaakt)

BANGKOK:- De Thaise immigratiedienst bouwt een 2-tal tijdelijke veldhospitalen op voor 1.615 migranten die vanwege Covid-19 in quarantaine zijn geplaatst. Van de migranten zijn er 490 in het quarantainecentrum van de immigratiedienst in Bang Khen, terwijl de rest in Suan Phlu is gehuisvest.  

Naast de 370 mannen en 23 vrouwen die positief testten op Covid bij het immigratiekantoor van Bang Khen, heeft ook een politieagent het virus opgelopen en wordt hij behandeld in het politieziekenhuis.  

De landelijke hoofdcommissaris van de immigratiedienst, generaal Sompong Chingduan verklaarde dat de 393 patiënten van het Bang Khen Quarantine Center vandaag  zullen worden overgebracht naar het veldhospitaal, dat bij de Koninklijke Thaise Politie Sportclub is opgezet.

Het vervoer van de patiënten zal worden gecontroleerd door het Department of Disease Control (DDC), terwijl een medisch team van het Samut Sakhon Hospital voor de migranten zal zorgen.  

De patiënten zijn onderverdeeld in drie groepen: degenen die onlangs zijn besmet, degenen die al lang besmet zijn en degenen die al besmet zijn.  De meeste migranten zijn in de werkende leeftijd en hebben milde symptomen.  

De Thaise autoriteiten hopen de situatie binnen vier weken onder controle te hebben. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: thairath
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: thairath.co.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!