Thaise fruitexport met bijna 50% gestegen

THAILAND:- Tussen januari en juli dit jaar steeg de Thaise fruitexport met 48,3% j-o-j, wat 131 miljard baht (ongeveer 3,4 mld euro) opleverde, zo maakte een woordvoerder van het ministerie van Handel afgelopen week bekend.

Minister van Handel Jurin Laksanawisit verklaarde dat het ministerie ernaar streeft om dit jaar minstens 180 miljard baht (ongeveer 4,6 mld euro) aan inkomsten te halen uit de export van vers en verwerkt fruit. “Alleen al in China hebben de activiteiten in het kader van de Thaise Gouden Fruitmaand, die in acht Chinese steden werden gehouden, in de eerste zeven maanden van dit jaar tot 15 miljard baht (ongeveer 390 mln euro) opgeleverd,” zei hij.

De minister voegde eraan toe dat het ministerie van plan is om later dit jaar in vijf andere Chinese steden dezelfde promotie te houden.

Bovendien heeft het ministerie van Handel bekendgemaakt dat de verkoop van fruit via buitenlandse online handelsplatforms tot dusverre succesvol is verlopen en zal het Thaise verkopers aanmoedigen van deze doeltreffende kanalen gebruik te maken.

Xinhuanet.com meldt dat China, Maleisië en Singapore de grootste importeurs zijn van Thais fruit, met name durian, mangosteen, longan en mango.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Xinhuanet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!