Thaise dokter dringt er bij de bevolking op aan om covid-19-booster te krijgen in de nasleep van de heropening van de Chinese grens

BANGKOK:-Dr. Manoon Leechawengwongs, een Thaise longarts van het Vichaiyut-ziekenhuis, zocht gisteren de landelijk pers op om te suggereren dat Thaise mensen in het licht van de heropening van de Chinese grenzen op 8 januari een boosterprik tegen Covid19 virus moeten halen.

Dr. Manoon schreef op zijn Facebook-fanpagina dat de opheffing van de reisbeperkingen door China op 8 januari 2023 een goed voorteken is voor de Thaise economie, aangezien hij verwacht dat miljoenen Chinese toeristen naar Thailand zullen reizen.

De dokter voegde eraan toe dat Thaise mensen zich geen zorgen hoeven te maken dat Chinese toeristen nieuwe stammen van het Covid19 virus naar het land zullen brengen, omdat virussen voortdurend kunnen evolueren om te overleven, en dit kan in elk land gebeuren, niet alleen in China.

“We zouden Chinese toeristen op dezelfde manier moeten behandelen als toeristen uit andere landen”, zei Dr. Manoon.

Hij zei ook dat het tijd is om niet langer bang te zijn voor Covid19 en er voorzichtig mee te gaan leven. Dr. Manoon voegde eraan toe dat mensen een boosterdosis tegen Covid19 moeten krijgen en hun mondkapjes op moeten houden in slecht geventileerde ruimtes.

Hij zei ook: “Het voordeel van besmet zijn is dat je een natuurlijke immuniteit kunt ontwikkelen en een hybride immuniteit hebt die je beter beschermt tegen Covid19.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: BMA 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!