Thaise dame gaat door het stof en verontschuldigt zich voor haar provocerende foto’s bij Rama I-monument in Noordoost-Thailand

BURIRAM:- Op sociale media is er een controverse ontstaan toen een provocerende, schaars geklede jonge vrouw, gevolgd door meer dan 200.000 mensen op Facebook, suggestieve en gedurfde foto’s van zichzelf op facebook plaatste, met het monument van koning Rama I, het grote standbeeld van koning Boeddha Yodfa Chulaloke, op de achtergrond. 

De titel, ‘Kom alsjeblieft naar mijn stad’, kreeg al snel kritiek, vooral van mensen uit de provincie Buriram.

De foto’s van de vrouw, die als respectloos worden beschouwd, leidden online tot verhitte debatten, waarbij sommigen zich verdiepten in haar achtergrond, waardoor haar familie onder het vergrootglas werd bekeken.

Na de reactie plaatste de vrouw een verontschuldiging op haar Facebook-pagina, knielend voor het monument, en uitte haar spijt omdat ze de gevoelens van de bevolking van Buriram over het hoofd had gezien en omdat ze hun eerbied voor de historische figuur niet had geëerd.

Khun Santhaya Wattanakosal, een gerenommeerde eigenaar van een kliniek die bekend staat om het aanbieden van gratis behandelingen op verjaardagen van de koninklijke familie en lid van de Love Rama I Group, zei dat hij zich ongemakkelijk voelde bij de actie van de vrouw.

Hij legde uit dat koning Boeddha Yodfa Chulaloke de stad Buriram stichtte, aanvankelijk Mueang Pae genaamd, en dat die plaatsen gerespecteerd moesten worden. Santhaya accepteerde de verontschuldiging van de vrouw, gezien haar daad van berouw bij het monument, maar benadrukte wel even het belang van bewustzijn en respect voor heilige plaatsen.

Khun Orathai Phalaphon, de 59-jarige beheerder van het Rama I-monument, deelde zijn ongenoegen over het incident. Hij benadrukte het belang van de locatie, die regelmatig wordt bezocht door de lokale bevolking, atleten en leden van het voetbalteam Buriram United voor ceremonies.

Orathai was van mening dat louter een online verontschuldiging onvoldoende was en dat een behoorlijke ceremoniële verontschuldiging persoonlijk moest worden gedaan, met kennisgeving aan de autoriteiten om te bepalen of deze passend was.

De situatie onderstreept het delicate evenwicht tussen expressie op sociale media en culturele gevoeligheid. Het herinnert ons eraan dat, hoewel sociale media de promotie van toerisme kunnen versterken, het ook een diep begrip van de historische en culturele betekenis vereist om belediging te voorkomen.

Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: Sanook News

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!