Thaise bevolking houden een donatie zodat 4 zussen uit Sukhothai niet uit huis gezet worden

~IN DE BRES SPRINGEN~
(Te hulp schieten)

SUKHOTHAI:- Vier Thaise dames op oudere leeftijd en zussen van elkaar kunnen binnenkort het bericht tegemoet zien dat zij niet uit huis gezet worden, zo liet hun advocaat, Khun Kittinop Suwanroj aan de pers weten.

De advocaat heeft de provinciale rechtbank opgeroepen om hun ontruiming te stoppen, waarvoor gisteren donderdag (17 juni) de deadline verliep?

Khun Kittinop sprak met de pers na een ontmoeting met de provinciale aanklager van Sukhothai en de schuldeiser die het huis in 2019 kocht.

De kwestie kreeg eerder deze week publieke aandacht toen de zussen in de leeftijd van 94, 82, 80 en 77 jaar de media smeekten om hen te helpen voordat het huis waarin ze hun hele leven hebben gewoond, naar een nieuwe eigenaar gaat.

Het huis in het Sri Samrong-district van Sukhothai was verhypothekeerd voor een lening van 450.000 baht door een van de neven van de zusters, die de lening niet kon terugbetalen.  Het landgoed van 3 ngarn 97 vierkante wah (ongeveer 1 hectare) werd vervolgens onder gerechtelijk bevel verkocht voor 980.500 baht om de lening plus rente te dekken.  De resterende 365.000 baht zou aan de familie worden teruggegeven.

De oudste zus, Proy (achternaam niet genoemd), zei dat zij, haar drie zussen, haar zoon en dochter, hun hele leven in dit huis hebben doorgebracht en nergens heen kunnen als ze eruit worden gegooid.

Een bron onthulde dat sinds het verhaal viraal ging, mensen geld hebben gedoneerd aan de familie zodat ze hun huis terug kunnen kopen.  De familie heeft tot nu toe meer dan 800.000 baht aan donaties ontvangen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!