Thaise bevolking gewaarschuwd om geen nagellak te gebruiken om de tanden witter te maken

THAILAND:- De Thaise bevolking werd gisteren gewaarschuwd voor een nieuwe trend, die zorgt voor ernstige gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met het gebruik van nagellak om tanden witter te maken, zo meldt de Thaise krant “Naewna”.

Khun Pakphum Dejhassadin, een medisch technoloog die de populaire site Panda Lab Doctor beheert, zei dat sommige make-upartiesten nog steeds graag nagellak op de tanden van schoonheidsdeelnemers aanbrengen, omdat het de tanden meteen witter maakt.

De belangrijkste ingrediënten in nagellak zijn nitrocellulose, formaldehyde, hars, tolueen en dibutylftalaat en de ingrediënten waar u op moet letten omdat ze potentieel gevaarlijk kunnen zijn, zijn de volgende:

  • Dibutylftalaat is een ingrediënt dat veel wordt gebruikt in verven, insecticiden en kunststoffen. Het wordt gebruikt in nagellak om het een soepele, flexibele toepassing te geven.
  • Stop het echter niet in uw mond, want het is kankerverwekkend en veroorzaakt geboorteafwijkingen.
  • Zwangere en zogende vrouwen mogen het niet gebruiken omdat het afwijkingen in het mannelijke voortplantingssysteem kan veroorzaken.
  • Formaldehyde is een kankerverwekkende stof die vaak wordt gebruikt als ingrediënt in nagellak.

Het is goedkoop maar giftig voor het lichaam, omdat de dampen een branderig gevoel in de neus, keel en ogen, hoofdpijn, misselijkheid en braken veroorzaken bij inademing.

Bij inademing veroorzaakt het duizeligheid, en wanneer een grote hoeveelheid wordt ingeademd, hoopt het zich op in de lever en de nieren, verslechtert de werking van het zenuwstelsel en kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind, terwijl het ook kankerverwekkend is.

Khun Pakphum waarschuwde ook om niet met je handen te eten vlak na het lakken van je nagels, anders zouden er gifstoffen uit de nagellak in je mond kunnen komen.

Tanden verven met nagellak leidt echter tot directe opname van deze gifstoffen, zei hij, en adviseerde degenen die wittere tanden willen om naar een tandarts te gaan.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!