Thaise belastingdienst drukt de geruchten de kop in inzake btw voor verkrijgbare vaccins in particuliere ziekenhuizen

~LARIE EN APENKOOL~
(Onzin verkopen)

BANGKOK:- De Thaise regering in snel in actie gekomen om het gerucht dat op sociale media wordt verspreid dat ze ziekenhuizen btw in rekening brengen voor vaccins, de kop in te drukken.  Een gerucht dat veel op internet wordt besproken, beschuldigt de regering van Thailand ervan in wezen winst te maken op de invoer van levensreddende vaccins.

Een artikel waarin wordt beweerd dat de Thaise overheid btw heft op alle Covid19 vaccins die particuliere ziekenhuizen aanbieden heeft grote aandacht gekregen op sociale-mediasites en wordt op grote schaal gedeeld.

Het beweert dat vaccins die zijn verkregen via de Farmaceutische Overheidsorganisatie, de afdeling die optreedt als tussenpersoon tussen particuliere ziekenhuizen die over bulkbestellingen onderhandelen en de vaccinfabrikanten die uitsluitend aan regeringen verkopen, btw in rekening brengt.  De extra kosten zouden dan verrekend worden met de kosten voor de aankoop van het vaccin door de overheid.

De belastingdienst verwerpt deze beschuldigingen als volledig ongegrond en zegt dat het online geplaatste rapport veel verkeerde informatie en misverstanden heeft veroorzaakt.

Het departement wijst erop dat alle privéziekenhuizen zijn vrijgesteld en geen btw hoeven te betalen.  Het is voor de overheid niet mogelijk om hen btw in rekening te brengen voor vaccins.  Aangezien het niet mogelijk is om de ziekenhuizen belasting te heffen, tellen ziekenhuizen de kosten van de belasting niet op en geven ze deze door aan hun klanten.

De verduidelijking krijgt misschien niet zoveel virale grip als het oorspronkelijke rapport, maar de Thaise belastingdienst hoopt dat het het gerucht met succes kan verdrijven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!