Thaise artsen stellen zich faliekant op tegen de volledige opening van Thailand

~EEN MENS LIJDT DIKWIJLS HET MEEST DOOR HET LIJDEN DAT HIJ VREEST~
(Doch dat nooit op zal dagen. Zo heeft men meer te dragen, dan God te dragen geeft. Nic. Beets))

BANGKOK:- De landsgrenzen voor buitenlandse toeristen openen terwijl je weet dat de mensen in het land nog niet volledig zijn gevaccineerd, is midden in de nacht een berg zonder licht beklimmen”, zo schreef Dr. Thira Woratanarat, hoogleraar geneeskunde op Chulalongkorn Universiteit, deze week op zijn sociale media-pagina.

Hij roept het land op om permanente Covid-teststations in elke provincie te hebben om gratis tests aan te bieden aan Thais en buitenlanders vóór de heropening. 

Premier Prayut Chan-o-cha kondigde afgelopen woensdagavond op de nationale televisie het plan van de regering aan om tegen oktober 50 miljoen mensen te vaccineren en het land binnen 120 dagen volledig open te stellen voor buitenlandse toeristen, echter volgens het immunisatiecentrum van het ministerie van Volksgezondheid zouden 4,95 miljoen mensen van de 69 miljoen inwoners tegen 15 juni hun eerste vaccin gekregen

Dr. Nitipat Jiarakul van de Medische Faculteit van Siriraj Ziekenhuis van Mahidol Universiteit maakt zich dan ook zorgen over een vierde golf van het virus omdat het land de uitbraak onder illegale migranten nog moet beheersen.  

“Als we de uitbraak binnen de groep illegale migranten nu niet stoppen, dan vrees ik dat een vierde golf onvermijdelijk is.  De stap om het land binnen 120 dagen te heropenen in de hoop dat vaccins alle problemen zullen oplossen, geeft me kippenvel”, zo voegde de arts eraan toe, verwijzend naar een uitbraak van de Delta-variant. 

De afdeling Medische Wetenschappen bevestigde afgelopen woensdag dat de Thailand in de komende twee tot drie maanden te maken zal krijgen met de Delta-variant.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid van Myanmar heeft het land tot nu toe twee gevallen van alfavariant, vijf gevallen van de delta-variant en vier gevallen van de kappa-variant gevonden sinds het op 3 juni begon.  

“Als nieuwe varianten hun weg naar Thailand vinden, komt het land in grote problemen omdat we de groepsimmuniteit nog niet hebben bereikt”, zo benadrukt dr. Chalemchai. 

Dit zou van invloed kunnen zijn op het plan om het land de komende 120 dagen volledig open te stellen voor toeristen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

2 gedachten aan “Thaise artsen stellen zich faliekant op tegen de volledige opening van Thailand”

  1. Als je gelooft in sinterklaas en de kerstman dan ga je vanzelf Premier Prayut Chan-o-cha geloven.
    En 50 miljoen mensen vaccineren en het land binnen 120 dagen open stellen voor iedereen, daar zet ik vraagtekens bij ????

  2. Waarom maken ze het zo moeilijk om hier in Thailand aan een vaccinatie te geraken. Wij zijn inwonende Farangs en hebben al vanalles in het werk gesteld om een vaccin te bemachtigen maar tevergeefs😥😥. Wij zijn spijtig genoeg niet de enige. Zo kan men hier nooit uit de problemen geraken. Wij wonen in de provincie Nakhon Ratchasima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!