De privéziekenhuizen moeten advertentieregels t.a.v. de Covid19 vaccins zoals door het ministerie van Volksgezondheid zijn voorgeschreven nauwgezet volgen

~VOLGENS DE REGELS DER KUNST~
(Zoals het hoort)

BANGKOK:- De particuliere ziekenhuizen in Thailand die Covid19 vaccins op de markt brengen, moeten de advertentievoorschriften voor medicijnen zoals door het ministerie van Volksgezondheid zijn vastgesteld, nauwgezet volgen, zo liet het ministerie in een verklaring weten.

Het ministerie heeft vijf voorschriften uitgevaardigd om de kwaliteit en veiligheid van Covid-19-vaccinatiediensten te waarborgen en overdrijving in advertenties te voorkomen, aldus Tares Krassanairawiwong, directeur-generaal van bureau ter ondersteuning van de gezondheidsdienst, Het DHSS. 

Zijn autoriteit wil zorgen voor eerlijke concurrentie tussen de particuliere aanbieders van vaccinatiediensten.  Sommige van de advertenties die al door particuliere ziekenhuizen zijn gepubliceerd, zijn door de DHSS verboden uit angst om het publiek te misleiden.  Elke advertentie over een Covid-19-vaccin moet ter goedkeuring worden ingediend bij de DHSS of de provinciale gezondheidsafdeling, zo voegde Dr.  Tara toegevoegd.  

Als particuliere ziekenhuizen of zorgverleners een aanbetaling van patiënten hebben geïnd en later hun beloften niet nakomen zoals geadverteerd, zijn ze verplicht het volledige bedrag terug te betalen.  Privéziekenhuizen zouden moeten aangeven wanneer het geïmporteerde vaccin zou aankomen en aan klanten moeten worden gegeven om ervoor te zorgen dat consumenten niet te lang hoeven te wachten.  

Volgens Tares moet elke advertentie voor het Covid-19-vaccin de volgende tekst bevatten: “De regering stelt het Covid-19-vaccin gratis beschikbaar voor alle mensen.  Een Covid-19-vaccin bestellen via dit privéziekenhuis is een alternatieve dienst die u zelf dient te betalen.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!