Thais parlement keurt homohuwelijk in eerste lezing goed

BANGKOK:- De Thaise volksvertegenwoordigers hebben vlak voor de kerstdagen,  in eerste lezing het licht op groen gezet voor het homohuwelijk. De wettekst moet nog verschillende etappes afleggen, maar als hij finaal wordt goedgekeurd, dan wordt Thailand het eerste Zuidoost-Aziatische land dat het huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht erkent.

Het parlement stemde ermee in om alle verwijzingen naar “mannen”, “vrouwen”, “echtgenoten” en “echtgenotes” te vervangen door een neutrale term. Dat moet ervoor zorgen dat ook Thai van hetzelfde geslacht kunnen trouwen, kinderen adopteren en erven.

“Deze wet reflecteert het regeringsprogramma dat zich tot doel heeft gesteld de mensenrechten te versterken zodat iedereen een familie kan stichten zonder enige beperking”, verklaarde vicepremier Somsak Thepsutin.

De tekst werd met 360 stemmen voor en 10 tegen aangenomen. Hij wordt nu doorgestuurd naar een commissie, waar hij in detail zal worden bestudeerd, vooraleer de tekst opnieuw zal worden voorgelegd voor een tweede stemming.

Olleke Bolleke in Thailand

Eén gedachte over “Thais parlement keurt homohuwelijk in eerste lezing goed”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!