Thailand in de greep van koud weer vergezeld van koude wind

PATTAYA:- De meeste delen van Thailand zullen te maken krijgen met koud weer, terwijl het zuiden zich moet schrap zetten voor zware tot zeer zware regenval, zo heeft het meteorologisch instituut van Thailand voorspeld voor de komende kerstdagen voorspeld. Het instituut heeft ook sterke wind voorspeld in de Golf van Thailand.

Een hogedrukgebied, blijft Thailand en de Zuid-Chinese Zee bedekken, waardoor koud tot zeer koud weer en harde wind naar Thailand komen, zo maakt het weerinstituut uit.

In de noordelijke berggebieden kan de minimumtemperatuur variëren van 3 tot 13 graden Celsius, terwijl in de bergachtige gebieden in het noordoosten een minimumtemperatuur wordt verwacht van 5 tot 13 graden Celsius.

Mensen in deze gebieden wordt geadviseerd om voor hun gezondheid te zorgen vanwege het koude weer, en er moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen tegen mogelijke gevaren als gevolg van rampen die kunnen ontstaan ​​als gevolg van droge en winderige omstandigheden.

Provincies die op 24 december naar verwachting te maken zullen krijgen met zware tot zeer zware regenval zijn onder meer Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Trang en Satun.

Op eerste kerstdag zullen de provincies die naar verwachting te maken krijgen met zware tot zeer zware regenval onder meer Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala en Narathiwat zijn.

Het weerinstituut heeft inwoners van deze gebieden geadviseerd op hun hoede te zijn voor plotselinge overstromingen en modderstromen, vooral in heuvelachtige gebieden nabij waterwegen en laaggelegen gebieden.

In de Golf van Thailand worden windgolven van 2 tot 4 meter hoog verwacht. In gebieden met onweer kunnen de golven hoger zijn dan vier meter.

In de Andaman Zee worden golven van ongeveer twee meter hoog verwacht. De afdeling heeft bewoners nabij de kust in de zuidelijke regio gewaarschuwd voor voorzichtigheid.

Schepen die in de Golf van Thailand en de Andaman Zee varen, vooral in gebieden met onweersbuien, moeten voorzichtig zijn. Kleine boten in de Golf van Thailand moeten vermijden zich gedurende de aangegeven periode de zee in te begeven, aldus het weerinstituut.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!