Thais ministerie van Volksgezondheid alert op Covid-sterfgevallen, de intubaties zijn in 2 weken verdubbeld

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid zei dat het de toename van Omicron-gevallen nauwlettend in de gaten houdt, te midden van een verdubbeling van het aantal geïntubeerde patiënten en dodelijke slachtoffers in de afgelopen twee weken.

Ondertussen is het aantal infecties de afgelopen twee weken met 70 procent gestegen, volgens gezondheidsfunctionarissen.

Infecties binnen huishoudens zorgen nu voor de stijging, zo vertelde khun Chakrarat Pittayawong-anon, epidemiologiedirecteur van het Departement van Ziektebestrijding (DDC).

Ondertussen stijgt de Omicron-golf wereldwijd, maar infecties zijn meestal minder ernstig dan bij de Delta variant.

De golf van nieuwe gevallen in Thailand riep echter op tot nauwlettend toezicht op ernstig zieke patiënten om sterfgevallen te voorkomen, aldus functionarissen.

Khun Chakrarat meldde dat de meeste nieuwe gevallen in Thailand geen of milde symptomen hebben.

Het sterftecijfer voor de Omicron-variant is 10 keer lager dan bij de Delta variant, terwijl het infectiepercentage vergelijkbaar is, voegde hij eraan toe.

Hij zei dat het in de meeste gevallen niet nodig was om een ​​RT-PCR-test te doen na een positief resultaat van een antigeen (ATK)-test.

Het plv. hoofd van het DDC, dr. Sophon Iamsirithavorn zei dat de meeste infecties plaatsvonden onder mensen die in risicogebieden werkten en het virus vervolgens naar hun families verspreidden.  Ondertussen worden er meer kinderen besmet dan tijdens de Delta-uitbraak van vorig jaar.  Ouderen ervaren minder infecties dan andere leeftijdsgroepen, maar ze hadden meer kans op ernstige of zelfs dodelijke symptomen, voegde Sophon eraan toe.

Ondertussen staat de bezettingsgraad van het bed op 52 procent van de in totaal 180.000 bedden, volgens het departement van Medische Diensten.  De meeste beschikbare bedden staan ​​in ziekenhuizen.

De regering kan meer gemeenschapsisolatiecentra in Bangkok openen als het infectiepercentage verder stijgt, zei ze, eraan toevoegend dat Favipiravir zou worden gereserveerd voor patiënten die matige tot ernstige symptomen ontwikkelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!