Thais kunnen een vaccinatieafspraak via de “Mor Prom” app maken

~GOED BEGONNEN IS HALF GEWONNEN~
(Een goed begin is het halve werk)

BANGKOK:- Vanaf 1 mei kunnen de Thaise mensen vanaf 1 mei een afspraak maken voor een Covid-19 vaccinatie via de mobiele app “Mor Prom” overheidsziekenhuizen en volksgezondheid centra. Het ministerie van Volksgezondheid is ook van plan mobiele eenheden op te zetten om mensen die in afgelegen gebieden wonen te vaccineren. De app bevat ook een functie voor het monitoren van bijwerkingen. 

Khun Pongsadhorn Pokpermdee, een senior adviseur van het ministerie van Volksgezondheid, zei dat andere kanalen worden gebruikt voor ontwikkeld voor degenen die geen mobiele telefoon hebben om apps te downloaden. Uit een recent onderzoek blijkt dat 80 procent van de mensen in Bangkok apps gebruikt als hun belangrijkste communicatiekanaal, tot 50 procent buiten de hoofdstad. 

Er kunnen vijf miljoen AstraZeneca vaccins bij mensen worden geprikt die een afspraak maken voor juni.

Deze vaccins gemaakt onder een overeenkomst voor technologieoverdracht tussen AstraZeneca en het Thaise farmaceutische bedrijf Siam Bioscience.  

Degenen die twee doses van het vaccin hebben gekregen, ontvangen automatisch een digitaal vaccinatiecertificaat via de “Mor Prom” -app.  Dit kan later in elk ziekenhuis worden getoond om een ​​internationale reisgezondheidscertificaat aan te vragen. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: วัคซีนภูเก็ต (PR Phuket)
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!