De Thaise “Jack the Ripper” werd gisteren in Thailand ter dood veroordeeld

~UIT HET LEVEN GEGREPEN~
(Aan de werkelijkheid ontleend)

KHON KAEN:-De provinciale rechtbank heeft gisyeren een 56-jarige seriemoordenaar, bekend als de “Jack the Ripper” van Thailand, ter dood veroordeeld.  Somkid Phumphuang werd in 2005 veroordeeld voor de moord op vijf vrouwen, onder wie een zangeres en vier masseuses.  Hij had seks met de vrouwen voordat hij ze vermoordde door ze te wurgen of te verdrinken.  Hij vluchtte met de kostbaarheden van zijn slachtoffers.  

Somkid werd aanvankelijk veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf, maar zijn straf werd verlaagd omdat hij had bekend dat hij de vrouwen had vermoord.  Het Department of Corrections noemde hem zelfs een modelgevangene en hij werd in mei 2019 voorwaardelijk vrijgelaten.  

Zeven maanden later wurgde Somkid een 51-jarige vrouw in Khon Kaen.  Het lichaam van de vrouw werd in haar huis gevonden met doorzichtig plakband om haar nek en enkels vastgebonden aan een telefoonoplader.  

Somkid werd in december opnieuw gearresteerd, premier Prayut Chan-o-cha, die de minister van Justitie opdroeg de Thaise regels inzake strafvermindering opnieuw te arresteren om de zaak te herzien, met name voor veroordeelde moordenaars. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!