Thais keurt steun van 8,5 miljard baht goed voor gesloten bouwplaatsen, restaurants

~DAT IS EEN DRUPPEL OP EEN GLOEIENDE PLAAT~
(Dat  bedrag is bij lange na niet voldoende)

BANGKOK:- Het kabinet heeft de voorgestelde steunmaatregelen ter waarde van 8,5 miljard baht goedgekeurd voor bedrijven die worden getroffen door de nieuwste Covid19 beperkingen, voornamelijk bestaande uit bouwbedrijven en restaurants.

Afgelopen maandag werden bouwplaatsen gesloten en is het dineren in restaurants een maand lang verboden in zes provincies: Bangkok, Nakhon Pathom, Pathum Thani, Nonthaburi, Samut Prakan en Samut Sakhon.

De noodmaatregelen van 8,5 miljard baht zullen zowel formeel als informeel de getroffen werkgevers en werknemers dekken.  Het socialezekerheidsfonds zal 3,5 miljard baht verstrekken, terwijl de resterende 5 miljard baht afkomstig zal zijn van het leningdecreet van 1 biljoen baht dat vorig jaar is aangenomen.

Met het geld zullen de komende maand drie noodmaatregelen voor getroffen werkgevers en werknemers worden gefinancierd:
1. Werknemers in het socialezekerheidsstelsel krijgen 50 procent van hun maandloon tot 7.500 baht per persoon.
2. Werknemers van de sociale zekerheid die geen loon van werkgevers ontvangen, krijgen een bijzondere uitkering van 2.000 baht.
3. Werkgevers krijgen 3.000 baht voor elke werknemer die op de werkplek blijft (maximaal 200 werknemers per werkgever).

Ondertussen moeten informele bedrijven en werknemers zich binnen een maand registreren bij het ministerie van Arbeid om de subsidies te ontvangen.  Werkgevers en werknemers die zich inschrijven, ontvangen respectievelijk 3.000 baht en 2.000 baht, maar krijgen geen 50 procent nood-werkloosheidsuitkering of andere uitkeringen.  Zelfstandigen ontvangen een vergoeding van 3.000 baht door zich te registreren voor de G-Wallet-app.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!