Thais geadviseerd om uit de buurt van drukken gebieden in moslimlanden te komen

THAILAND:- Thais die in Marokko, Tunesië en Mauritanië wonen, hebben het advies gekregen om uit de buurt van drukke gebieden te blijven, vooral bij protesten tegen Israël. De Thaise ambassade in Rabat, Marokko, heeft deze waarschuwing op haar officiële Facebook-account gepubliceerd.

De posting liet weten dat Thais die in die landen wonen, weg moeten blijven van drukke plaatsen om “onverwachte gebeurtenissen” te voorkomen.

De ambassade, die zorg draagt ​​voor Thaise staatsburgers die in Marokko, Tunesië en Mauritanië wonen, merkte op dat er de afgelopen week in veel gebieden van deze drie landen met een moslimmeerderheid demonstraties zijn gehouden, te midden van het groeiende gewapende conflict tussen Israël en Palestina.

Volgens het Facebook-bericht kunnen Thais in deze landen in geval van nood +212 6 6115 5885 bellen of berichten sturen naar de Facebook-pagina (https://www.facebook.com/ThaiEmbassyRabat).

De laatste conflictronde kwam nadat Hamas-militanten afgelopen zaterdag een verrassingsaanval op Zuid-Israël lanceerden, waarbij meer dan 1.300 mensen om het leven kwamen en minstens 3.200 gewond raakten.

Het Israëlische leger reageerde met een belegering en bombardement op Gaza, waarbij minstens 2.215 mensen omkwamen en ruim 8.714 anderen gewond raakten. Onder de sterfgevallen waren volgens berichten in de media 724 kinderen.

De Israëlische luchtaanvallen op Gaza hebben woede in de moslimwereld aangewakkerd. Honderdduizenden mensen gingen in veel landen de straat op om solidariteit te betuigen met de Palestijnen in Gaza.

Er werden straatprotesten gemeld in onder meer Irak, Pakistan, Egypte, Iran, Bahrein, Libanon, Jemen en Jordanië.

Aanhangers van Palestina houden ook protesten tegen Israël in westerse landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en de VS.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!