De premier van Thailand verdedigt de optimale zorg van zijn ministerie voor voormalig premier Thaksin

BANGKOK:-Premier Srettha Thavisin verdedigde gisteren zijn ministerie, dat flink onder vuur ligt omdat het speciale privileges zou hebben verleend aan de gedetineerde  voormalige premier van Thailand, khun Thaksin Shinawatra.

Voordat Srettha naar Phitsanulok vertrok, zei hij een veelbesproken foto van de voormalige premier te hebben gezien en benadrukte hij dat alle gedetineerden door de autoriteit gelijk werden behandeld.

Srettha verwees naar de foto die vrijdag op sociale media circuleerde en waarop een persoon die lijkt op Thaksin te zien is, een ziekenhuisjasje en een mondkapje draagt, terwijl hij op een brancard ligt, Twee mensen naast hem leken zijn dochters te zijn.

Khun Sahakan Phetnarin, de ziekenhuisdirecteur bevestigde gisteren dat de man op de foto inderdaad khun Thaksin was, die uit zijn ziekenhuiskamer was gehaald voor een CT- en MRI-scan.

Khun Sahakan zei dat het goed ging met Thaksin, maar weigerde details te geven over de toestand van Thaksin, daarbij verwijzend naar de wet op privacy.

Khu. Sahakan zei dat de familie van Thaksin hem mocht bezoeken, zodat ze meer te weten konden komen over de medische behandeling die hij kreeg.

Hij zei echter dat de artsen van Thaksin het ministerie nog niet hadden geïnformeerd of Thaksins verblijf in het politieziekenhuis zou worden verlengd of dat hij zou worden teruggeplaatst.

Hij zei dat de artsen van Thaksin hun onderzoeksgegevens aan de autoriteiten moeten geven, aangezien het verlengde verblijf van Thaksin op 22 oktober eindigt. Een eventueel verder verlengd verblijf moet worden gemeld aan de staatssecretaris van Justitie.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!