Thailand’s nieuwe beleid inzake landeigendomsrechten is bedoeld om de binnenlandse economie onder kansrijke buitenlanders te stimuleren, aldus de regering

BANGKOK:- De Thaise regering heeft haar beleid van landeigendomsrechten om kansrijke buitenlanders aan te trekken verduidelijkt, het heeft alleen tot doel om specifieke buitenlandse investeerders toe te staan ​​voor de aankoop van woningen op een terrein van niet meer dan 1 rai in bepaalde aangewezen gebieden, zonder het hele land te verkopen.

De regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana recentelijk dat de regering toestemming zou verlenen aan bepaalde groepen buitenlanders met een hoog potentieel om in het Koninkrijk te blijven volgens de economische en investeringsstimuleringsmaatregelen die op 25 mei 2022 zijn uitgevaardigd.

De vier belangrijkste groepen van high-potential expats zijn de rijke bevolking, de gepensioneerden, de zakenlieden/investeerders die in Thailand willen werken, en speciale “experts”.

Eerlijkheidshalve wilt u nieuwsbeer wel opmerken dat veel zaken over wie er nu precies in aanmerking komt en hoe hoog de investering moet zijn, nog niet helemaal duidelijk is.

Volgens Sectie 96 van de Grondwet moeten buitenlanders echter ten minste 40 miljoen baht gedurende niet minder dan 3 jaar investeren in een bepaald type bedrijf, zoals infrastructuurfondsen die zijn opgericht krachtens de wet op effecten en beurzen, of onroerendgoedbedrijven .

Thanakorn verduidelijkte ook dat een verlaging van de vergoeding van 2 naar 0.01 procent voor de aankoop van huizen met grond en flatgebouwen van maximaal 3 miljoen baht, zoals aangekondigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken, alleen van toepassing zal zijn op Thaise ingezetene.

De regering was van mening dat dergelijke maatregelen de uitgaven van buitenlandse investeerders binnen 1 fiscale jaren zouden verhogen tot ongeveer 5 biljoen baht, waardoor de binnenlandse investeringen met 800 miljard baht zouden stijgen en de inkomsten uit belastinginning met 270 miljard baht zouden stijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in THAILAND
Bron: Diverse Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!