New York maakt de wijk ‘Little Thailand’ officieel

NEW YORK:- De wijk Queens is in de hele stad beroemd vanwege Thaise restaurants en bedrijven. Een buurt in New York City die lang informeel bekend stond als ‘Klein Thailand’, krijgt mogelijk binnenkort officiële naamsbekendheid onder een wetsvoorstel dat door de gemeenteraad is aangenomen.

De officiële aanduiding voor een stuk Woodside Avenue, tussen 76th en 79th Street in de wijk Elmhurst in de wijk Queens, was een van een aantal hernoemingsvoorstellen die deze week door de gemeenteraad werden aangenomen.  Het gebied staat in de hele stad bekend om een ​​groot aantal Thaise restaurants en andere bedrijven.

Andere voorstellen die door de raad werden goedgekeurd, waren onder meer de hernoeming van Macdonald en Church in Brooklyn naar Little Bangladesh, en Brighton Beach Avenue en Coney Island Avenue in Brooklyn naar Oekraïense Way, meldde de lokale nieuwssite Pix11.

 In totaal omvatte het wetsvoorstel 78 verkeersaders en openbare plaatsen in de stad.  Het zal voor definitieve goedkeuring naar burgemeester Eric Adams worden gestuurd.

Mr. Shekar Krishnan, een raadslid dat het wetsvoorstel heeft gesponsord, vertegenwoordigt het deel van Queens dat zou worden omgedoopt tot Little Thailand.

“De kleine bedrijven die er zijn en de evenementen die daar worden gehouden, weerspiegelen echt de schoonheid en de energie van onze Thaise gemeenschap, niet alleen van Jackson Heights en Elmhurst, maar in Queens en de hele stad”, zei hij.  “Little Thailand Way is een zeer passende naam voor deze straat.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Amerika
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!