Thailand’s eigen silicon valley bijna voltooid

CHONBURI:- Thailand’s eigen digitale vallei is bijna voltooid, tijdens een bezoek aan de Thailand Digital Valley in Chonburi, vertelde de  minister van Digitale Economie en Samenleving, het DES, Khun Chaiwut Thanakamanusorn, dat investeringen in technologie een belangrijke factor zijn bij het stimuleren van de zakelijke sector van het land.

De minister gaf ook het agentschap voor de bevordering van de digitale economie de opdracht om de bouw van TDV3: Digital Innovation Centre, dat het hart van het project zal vormen, te versnellen.  Het 40.000 vierkante meter grote centrum, naar verluidt het grootste in de ASEAN-regio, zal ongeveer twee jaar nodig hebben om klaar te zijn.

Zodra Thailand’s 50 miljard baht Digital Valley klaar is, zal het meer dan 20.000 banen creëren en Thaise digitale start-ups helpen groeien en de internationale arena betreden.

De constructie is voor bijna 80 procent voltooid en de vallei zou in december klaar moeten zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!