Thailand’s eerste plantaardige Covid19 vaccin wordt aangepast om de strijd tegen de Omicron variant aan te gaan

BANGKOK:- Het lokaal gemaakte Baiya Covid19 vaccin, dat momenteel op mensen wordt getest, kan worden aangepast om de strijd tegen de Omicron-variant aan te gaan, dat liet Professor Waranyu Pooncharoen, mede-oprichter en chief technology officer van Baiya Phytopharm aan de landelijke pers weten.

Het Baiya-vaccin maakt gebruik van een genetisch gemanipuleerd tabaksextract om een ​​immuunrespons tegen Covid-19 op te wekken.

“De eerste generatie Baiya-vaccin is al geïnjecteerd bij vrijwilligers tussen 18 en 60 jaar en niemand heeft tot nu toe ernstige bijwerkingen vertoond.  We wachten nu op het resultaat van immuniteitsstimulatie bij gevaccineerde personen, “zei hij.

“De tweede generatie van het vaccin is verder verbeterd in termen van immuniteitsstimulering en proeven bij mensen zouden in januari moeten beginnen.

“Zodra de resultaten bekend zijn, zullen onderzoekers tussen deze twee formules kiezen voordat ze fase twee van menselijke proeven ingaan, die in maart met een grotere groep kandidaten zouden moeten beginnen”, voegde hij eraan toe.

“Virusmutatie betekent niet altijd dat bestaande vaccins ineffectief zullen worden”, zo voegde Waranyu eraan toe.

“Onze onderzoekers testen de efficiëntie van het vaccin bij dieren die besmet zijn met de Omicron-variant en zullen de eiwitformule van het vaccin aanpassen om het beter te laten reageren op de nieuwe variant.

“Het proces zal niet lang duren, omdat alleen delen van het tabaksgen moeten worden gewijzigd, terwijl het productieproces grotendeels hetzelfde zal blijven”, zei hij.

Het bedrijf zal naar verwachting het vaccin tegen het einde van volgend jaar lanceren in de eerste plantaardige vaccinfabriek in Azië, gelegen aan de Chulalongkorn University.  De faciliteit kan tot 5 miljoen doses per maand of tot 60 miljoen doses per jaar produceren.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!