Thailand’s consumentenvertrouwenindex bereikt laagste in acht maanden door stijgende kosten van levensonderhoud en brandstofprijzen

BANGKOK:- De consumentenvertrouwenindex in Thailand is gedaald tot het laagste niveau in de afgelopen acht maanden als gevolg van de hogere kosten van levensonderhoud en brandstofprijzen, zo wist het economische voorspellingscentrum van de Universiteit van de Thaise Kamer van Koophandel gisteren te melden.

De voorzitter van de universiteit, khun Thanawat Phonwichai onthulde de resultaten van de Consumer Confidence Survey in april 2022, waarin stond dat de Consumer Confidence Index (CCI) voor de vierde achtereenvolgende maand is gedaald en het laagste niveau in acht maanden sinds september 2021 heeft bereikt.

Thanawat Phonwichai

Volgens het onderzoek maken consumenten zich vooral zorgen over de verspreiding van Covid-19 Omicron-varianten, de stijgende kosten van levensonderhoud, evenals ernstige zorgen over de oorlogssituatie tussen Rusland en Oekraïne, die kan leiden tot de wereldwijde stijging van de olieprijs en de stijgende productiekosten.

De aanhoudende stijging van de olieprijzen en het probleem van dure productprijzen in Thailand zijn grote zorgen geworden die van invloed zijn op de daling van het consumentenvertrouwen in het heden en in de nabije toekomst. Daarom is de CCI in april verder gedaald van 40.7 in maart naar 42.0.

Bovendien zijn de algemene economische vertrouwensindex, de vertrouwensindex op de totale baankans en de klantvertrouwensindex op toekomstig inkomen op respectievelijk 34.6, 38.0 en 49.6, aanzienlijk lager dan de rapporten in maart die op 35.9, 38.9 en 51.1 stonden. , respectievelijk.

De president zei dat uit de neerwaartse tendens blijkt dat de consumenten nog steeds niet zeker zijn van de toekomstige Thaise economie. Hij stelde voor dat de regering het uitstel van brandstofprijsstijgingen zou steunen en maatregelen zou opleggen om de kosten van levensonderhoud van mensen te verlagen.

Thanawat verklaarde: “De regering zou de stijging van de dieselprijs die waarschijnlijk 35 baht/liter zou bereiken en van de benzineprijs die 40 baht/liter zou bereiken, moeten vertragen. De brandstofprijs speelde een cruciale rol in het vertrouwen van het publiek en het herstel van de Thaise economie. Als het consumentenvertrouwen binnen 1-3 maanden geen enkel teken van verbetering vertoont, zal de CCI van het tweede kwartaal opnieuw een laag record in de Thaise geschiedenis bereiken.”

“De regering moest met maatregelen komen om de kosten van levensonderhoud voor de bevolking te verlagen, waarschijnlijk door de uitvoering van fase 5 van het project “Half-Half”. Als dit in juni zou kunnen, zal dat de koopkracht in de Thaise economie enorm vergroten.”

“Aangezien het land ook de heropening van het land aankondigde, zou de terugkeer van uitgaansgelegenheden in het nachtleven moeten bijdragen aan het genereren van ongeveer 100 miljard baht per maand aan werkgelegenheid en toerisme,” zo concludeerde de voorzitter.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: workpoint.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!