Thailand zet Nederlands schip in om afval van Chao Phraya op te vissen

THAILAND:- De levensader van Bangkok, de Chao Phraya rivier zal er hopelijk schoner uitzien nu Interceptor 019, een op zonne-energie aangedreven afval verzamelschip, aan het werk is gezet.

Het schip, verkregen van de Nederlandse non-profitorganisatie Ocean Cleanup, werd gisteren na een een ceremonie onder leiding van de gouverneur van Bangkok, Khun Chadchart Sittipunt de rivier opgevaren.

Ook aanwezig op het evenement waren vertegenwoordigers van hetAfdeling Nationale Parken, Natuur en Plantenbehoud, Afdeling Mariene en Kustbronnen, de Nederlandse ambassade en Boyan Slat, de oprichter en CEO van Ocean Cleanup.

Sinds 2019 werkt de Nederlandse non-profitorganisatie samen met overheden en private partners om plastic afval in te zamelen uit rivieren in Indonesië, Vietnam, Maleisië, de Dominicaanse Republiek en de Verenigde Staten. Het doel is om te voorkomen dat plastic in de oceanen terechtkomt en op grotere schaal ecologische schade veroorzaakt.

“De Chao Phraya is één van de drukst werkende rivieren ter wereld en biedt essentiële diensten en levensonderhoud voor gemeenschappen [aan de rivier]. Dit betekent dat het schoonmaken ervan een op maat gemaakte en stadsgerichte aanpak vereist, gedreven door onderzoek en als aanvulling op de inspanningen die de stedelijke autoriteiten al hebben geleverd”, aldus Ocean Cleanup in een verklaring.

“Tientallen kleinere kanalen voeden de Chao Phraya, en veel van het afval dat in de rivier terechtkomt – en richting de Golf van Thailand gaat – komt via deze kanalen aan. Interceptor 019 zal onmiddellijk beginnen met het opvangen van afval en een impact hebben op het probleem.”

De Interceptor 019, het afvalinzamelschip van de derde generatie van Ocean Cleanup, werkt 100% op zonne-energie en kan de klok rond werken zonder menselijk toezicht. Het kan dagelijks tot 100.000 stuks afval verzamelen.

In samenwerking met de Thaise autoriteiten en particuliere partners, waaronder Ecomarine, Asimar, Coca-Cola Company en Chulalongkorn University, hoopt de Ocean Cleanup een tastbare impact op het milieu te hebben met dit meerjarige project in Thailand, waarmee wordt bijgedragen aan de missie om de oceanen te ontdoen van plastic.

Khun Chadchart bedankte de Ocean Cleanup en andere partners voor hun bijdrage aan de inspanningen van de stad om de kanalen en de rivier schoon te maken en zei: “De missie van de Interceptor 019 ligt in lijn met de inspanningen van de stad om plastic afval te scheiden voor recycling en te zorgen voor een goed verwijderingsproces om de plasticvervuiling te minimaliseren. milieueffecten op de oceanen

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!