Thailand zet een nieuw DNA testprogramma op om het aangevraagde Thaise burgerschap te verifiëren 

BANGKOK:- De plv. woordvoerder van de Thaise regering, Khun Karom Phonphonklang heeft aangekondigd dat het ministerie van Provinciaal Bestuur een DNA-testproject zal lanceren voor het fiscale jaar 2024.

Het doel van het programma is om Thaise burgers te helpen wier naam of persoonlijke gegevens niet in het gezinsregister zijn geregistreerd en die niet over het noodzakelijke bewijs beschikken om een ​​late geboorteregistratie aan te geven, hun naam in het gezinsregister in te voeren of hun status als Thai te bevestigen. 

Khun Karom legde uit dat het project met terugwerkende kracht ingaat vanaf 15 december 2023. In aanmerking komende deelnemers zijn onder meer personen die beweren Thais te zijn en een aanvraag indienen voor uitgestelde geboorteregistratie of opname in de gezinsregistratie, stamleden en etnische bewoners die de Thaise nationaliteit aanvragen, en personen die hun status hebben bevestigd op de burgerlijke stand van staatlozen die in Thai willen veranderen onderdanen door geboorte in overeenstemming met de nationaliteitswet.

Andere groepen die in aanmerking komen, zijn onder meer kansarme, verarmde of behoeftige personen wier ouders, familieleden en bloedverwanten in het gezinsregister staan ​​geregistreerd als Thaise staatsburgers en die een DNA-test kunnen ondergaan om de Thaise nationaliteit te bewijzen.

Het programma richt zich ook op mensen die problemen hebben met hun burgerlijke staat. Voor meer informatie over het programma kunt u terecht op de website ​“dopa​.go​.th” of bel 02−226−2810, extensie 316.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!