Noodtoestand in Samut Prakan afgekondigd na een pesticide brand 

SAMUT PRAKAN:- De lekkage van een vat van 200 liter pesticiden in een pick-up heeft de noodtoestand veroorzaakt in Samrong Nuea in Samut Prakan. Het incident vond gisteren om 19.00 uur plaats en bracht brandweerlieden en de relevante autoriteiten ter plaatse.

Als reactie op het ernstige incident kwam de Thaise premier Srettha Thavisin om 22.20 uur tussenbeide en gaf de gouverneur van de provincie Samut Prakan de opdracht de ontwikkeling van de gebeurtenissen en het welzijn van de lokale bewoners nauwlettend in de gaten te houden.

De richtlijn van de 61-jarige premier gaf aan dat er een onmiddellijke evacuatiestrategie moet worden geïmplementeerd als de situatie uit de hand loopt.

Premier Srettha breidde zijn bevel verder uit met een grondig onderzoek naar de oorzaak van het incident. Het is belangrijk dat een dergelijk incident zich in de toekomst niet meer voordoet. Als we tijdens ons onderzoek onwettige activiteiten ontdekken, zullen we niet aarzelen om strikte juridische stappen te ondernemen.

Aan het eind van de avond ging de Thaise premier om 23.17 uur naar het sociale mediaplatform Twitter om veiligheidsadviezen voor de getroffen gebieden te verspreiden. ​“Ga alsjeblieft niet naar buiten, zorg ervoor dat je te allen tijde een masker draagt ​​en zoek onmiddellijk medische hulp als je ongewone symptomen ervaart.”

Een Thaise chauffeur die een gevaarlijke chemische stof vervoerde, genaamd aluminiumfosfaat, dat gewoonlijk wordt gebruikt om ongedierte in de landbouw te bestrijden, bevond zich gisteravond in een precaire situatie toen zijn voertuig in brand vloog.

De 37-jarige chauffeur, Thossawin, was vanuit Nonthaburi onderweg om de chemicaliën af te voeren bij Soi Bearing 66. Hij merkte de rook pas uit zijn voertuig toen hij het Samrong-gebied bereikte. Hij benadrukte dat de chemische stof niet lekte, maar reageerde met de lucht, waardoor spontane ontbranding ontstond.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!