Thailand zal AstraZeneca gebruiken, ondanks de angst voor bloedklonters

~AAN ALLES EEN KLEURTJE WETEN TE GEVEN~
(Voor alles wel een uitleg weten)

BANGKOK:- Het AstraZeneca-vaccin zal de steunpilaar zijn voor het Covid-19-vaccinatieprogramma van de staat, aldus de minister van Volksgezondheid, khun Anutin Charnvirakul.

“Er zijn voor elk land verscheidene factoren om het vaccin wel of niet te gebruiken”, zei Anutin.  “Maar we hebben de expertise om de informatie over de vaccins nauwlettend op te volgen.

“We baseren beslissingen op wetenschappelijke kennis, niet op nieuws. Als er iets gebeurt, laten we dat aan het publiek weten. Maak je daar alsjeblieft geen zorgen over.”

Thailand heeft vertrouwen in het gebruik van de 71 miljoen dossisen van het AstraZeneca-vaccin en de twee miljoen dossisen CoronaVac, ontwikkeld door het in China gevestigde Sinovac Biotech, waarmee ongeveer 35 miljoen mensen of 50% van de bevolking kan worden ingeënt.  

Het ministerie start in juni met de uitrol van de Covid-19-prik en streeft ernaar om tegen het einde van dit jaar 50% van de bevolking te hebben gevaccineerd.  

De autoriteiten worstelen echter met het vertrouwen in, en angst, na het ongunstig nieuws over het risico op bloedstolsels.  Denemarken was deze week het eerste land dat helemaal stopte met het gebruik van AstraZeneca’s Covid-19-vaccin, aangezien de Europese functionarissen nu tientallen meldingen onderzoeken van zeer zeldzame bloedstolsels in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes die zijn vastgesteld ​​in de EU, evenals in Groot-Brittannië.

De WHO, samen met Groot-Brittannië en het Europees Geneesmiddelenbureau, blijft de inenting met AstraZeneca aanbevelen, omdat de voordelen, volgens hun, opwegen tegen de eventuele risico’s.

Ondertussen is dit vaccin in Engeland het belangrijkste onderdeel van het inentingsprogramma  om groepsimmuniteit te creëren.  De heer Anutin zei dat het VK het aantal Covid-gevallen aanzienlijk zou kunnen zien dalen.  Sommigen geloven dat het land al  groepsimmuniteit  heeft gecreëerd.

Het ministerie, zei hij, stelde zich tot doel om al het medische personeel binnen de maand in te enten met een deel van de miljoenen dosissen  Sinovac Biotech, die naar verwachting volgende week in Thailand zullen aankomen.  

Het vaccin zal voornamelijk worden gegeven aan het medisch personeel, essentiële eerstelijnzorgwerkers en vrijwilligers in het hele land.  

Op dit moment hebben de Thaise autoriteiten 581.308 dossisen, van beide merken, toegediend aan ongeveer 290.000 mensen.  Twee mensen – één een oudere monnik met een chronische hartziekte en een 41-jarige man met hartproblemen – stierven nadat ze een injectie hadden gekregen.  Het ministerie sluit elk verband met de vaccins uit.  

Khun Tares Krassanairawiwong, directeur-generaal van het Department of Health Service Support, zei donderdag dat meer dan 3.700 van de 6.525 bedden gereserveerd voor Covid-19-patiënten, bezet zijn.

Er wordt contact opgenomen met geschikte en leegstaande hotels die kunnen dienen als ziekenhuis voor patiënten met milde en lichte symptomen.  Tot nu toe zijn 23 hotels met een capaciteit van 4.900 bedden samengebracht en zijn er 2.000 bedden bezet.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Draemy Vroman
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!