Thailand wil vermogende buitenlanders aantrekken

~ER BESTAAT GEEN STINKEND GELD VOOR EEN VERKOPER~
(Geld is veel waard en dan aanvaard men veel)

BANGKOK:- De Thaise regering werkt aan een proactief economisch plan om ten minste een miljoen buitenlandse toeristen met een hoog inkomen en buitenlandse investeerders naar Thailand te trekken.  

Volgens vice-premier Supattanapong Punmeechaow heeft het staatscentrum voor economische situatiebeheer (CESA), onder voorzitterschap van premier Prayut Chan-o-cha, in principe een plan goedgekeurd om investeringen en toerisme voor economisch herstel na de pandemie attractief te maken.

De betrokken autoriteiten kregen een maand de tijd om de details van het plan in te dienen voor de volgende CESA-bijeenkomst.  Wat toerisme betreft, moeten de regels voor buitenlandse eigenaren van onroerend goed worden gewijzigd om het voor hen gemakkelijker te maken om huizen in Thailand te kopen.  Dit is bedoeld om gepensioneerden met een hoog inkomen uit Europa, Amerika, Japan en Zuid-Korea aan te trekken om in Thailand te gaan wonen.  

“Er zijn er ongeveer 200 miljoen vermogende mensen over de hele wereld en ons doel is om elk jaar één miljoen naar Thailand te lokken”, aldus ML Chayotid Kridakon, voormalig directeur van JP Morgan Thailand. 

Aanpassingen van de immigratieregels en aanvragen voor visa en werkvergunningen voor buitenlandse professionals die in Thailand willen werken, zullen makkelijker verkrijgbaar worden, de vereisten voor buitenlandse expats om hun verblijfplaats elke 90 dagen van immigratie te melden soepeler, de vennootschapsbelasting zou verlaagt moeten worden, terwijl de privileges en voordelen voor gepensioneerden, zelfstandigen en beginnende starters eveneens attractiever moeten worden. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: dailynews.co.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!