Thailand wacht zware regens met mogelijke overstromingen

PATTAYA:- De Thaise Meteorologische Dienst (TMD) heeft voorbhet hele land een waarschuwing afgegeven voor zware regenval, een ieder wordt geadviseerd voorzichtig te zijn met mogelijke overstromingen en zandverschuivingen. Bovendien worden in de omliggende zeeën golven tot 2 meter hoog verwacht.

De weersvoorspelling voor de komende 24 uur geeft aan dat er een moessondal door het noorden en het noordoosten van Thailand en Laos trekt, richting een lagedrukgebied boven Noord-Vietnam en de Golf van Tonkin. De zuidwestelijke moesson die heerst over de Andaman Zee, Thailand en de Golf van Thailand wordt steeds heviger.

Deze omstandigheden zullen naar verwachting leiden tot meer regenval en zware regenbuien in sommige regio’s, vooral in de noordelijke, centrale, oostelijke en zuidelijke (westkust) delen van Thailand. Bewoners in deze gebieden worden dringend verzocht waakzaam te zijn voor hevige regenval en opgehoopte neerslag, die kunnen leiden tot plotselinge overstromingen en bosafvoer, vooral in uitlopers van waterwegen en in laaggelegen gebieden.

Er wordt voorspeld dat de noordelijke regio 70% van het gebied zal bedekken met onweersbuien, met zware tot zeer zware regenval in provincies als Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Nan, Uttaradit, Tak, Phitsanulok en Phetchabun.

De noordoostelijke regio zal in 70% van het gebied ook te maken krijgen met onweersbuien, met zware tot zeer zware regenval in plaatsen als Loei, Nong Bua Lam Phu, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Amnat Charoen, en Ubon Ratchathani.

In de centrale regio worden in 70% van het gebied onweersbuien verwacht, met zware tot zeer zware regenval in provincies als Nakhon Sawan, Uthai Thani, Kanchanaburi en Ratchaburi.

In de oostelijke regio zullen onweersbuien voorkomen in 70% van het gebied, met zware tot zeer zware regenval in provincies als Nakhon Nayok, Prachin Buri, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat.

Gisteren waren de gangbare overstromingen ook weer te melden, hele stukken van het strand aan de beach road van Na Jomtien werden weggevaagd.

In de zuidelijke regio (oostkust) zullen onweersbuien 40% van het gebied bedekken, voornamelijk in provincies als Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani en Nakhon Si Thammarat.

Voor de zuidelijke (westkust)regio worden in 60% van het gebied onweersbuien verwacht, met zware tot zeer zware regenval in provincies als Ranong en Phang Nga.

Vanuit de provincie Krabi waait de zuidwestelijke wind met snelheden van 20 tot 35 kilometer per uur, met golven van rond de 2 meter en hoger in onweersbuien. Vanuit de provincie Trang naar beneden waait de zuidwestelijke wind met 15 tot 35 kilometer per uur, met golven van 1 tot 2 meter, en hoger in gebieden met onweersbuien.

Bangkok en de omliggende gebieden zullen naar verwachting in 60% van het gebied onweersbuien krijgen, zo publiceerde het Thaise KhaoSod.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: ข้าวสด.ดอทคอม

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!