Thailand vreest dit jaar toename van malaria en knokkelkoorts gevallen

BANGKOK:- Volgens Dr. Tares Krassanairawiwong, directeur-generaal van de Thaise gezondheidsdienst, zal het aantal gevallen van malaria en knokkelkoorts dit jaar naar verwachting drie tot vier keer hoger zal zijn dan in 2022.

Onder verwijzing naar het Malaria-informatiesysteem zei hij dat er vorig jaar 10.174 gevallen waren, drie keer zoveel als in 2021, en 45.145 gevallen van knokkelkoorts, een 4,5-voudige stijging ten opzichte van het voorgaande jaar. Eenendertig mensen stierven vorig jaar aan knokkelkoorts en twee aan malaria, zo verklaarde dr. Tares, die dit jaar een toename van het aantal gevallen voorspelde. De meeste gevallen van malaria deden zich voor in de provincies Tak, Mae Hong Son en Kanchanaburi ontdekt, zei hij, eraan toevoegend dat 1.370 gevallen van chikungunya-ziekte werden ontdekt, hoewel er geen doden vielen, maar de gevallen verdubbelden zoals een jaar geleden. 

In de tussentijd adviseerde dr. Sophon lamsirithavorn, directeur-generaal van de afdeling Ziektebestrijding, de mensen die zich ziek voelen na een muggenbeet om zich niet te behandelen met NSAID’s uit de apotheek, maar direct medische hulp te zoeken. 

Ziekten die verband houden met de beten van verschillende muggensoorten zijn knokkelkoorts, malaria, zika, chikungunya, meningitis en olifantiasis kunnen fataal aflopen.

Bescherming tegen muggenbeten en het elimineren van broedplaatsen van muggen zijn effectieve manieren om deze ziekten te voorkomen waarbij het gebruik van chemicaliën om muggen te elimineren noodzakelijk is.

Volgens de afdeling Vector-borne Diseases is aangetoond dat fumigatie effectief is bij het bestrijden van muggen in huizen en gemeenschappen met behulp van ULV-chemicaliën, waarbij ongeveer 90 procent van de muggen tijdens proeven in Bangkok, Chiang Mai, Phichit, Nakhon Pathom, Udon Thani, Phang -nga en Songkhla werden gedood.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise Media 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!