Thailand viert opnieuw een veilige terugkeer van burgers uit Israël

BANGKOK:- Thailand verwelkomde de veilige terugkeer van twee burgers die eerder in het buitenland werden vastgehouden, wat een diplomatieke overwinning voor het land markeert. Het duo arriveerde bij het Israëlische Al Shamir Medisch Centrum, waar ze werden begroet door vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Parnpree Bahiddha-Nukara en een groep Thaise functionarissen.

De personen, Khun Patthanayuth Tonsgokree en Khun Owat Suriyasri, zijn de laatste in een reeks Thaise burgers die uit gevangenschap worden vrijgelaten te midden van het conflict tussen Israël en Hamas. Hun aankomst was een moment van nationale opluchting, gevierd door overheidsfunctionarissen en 17 andere Thaise staatsburgers die een soortgelijke beproeving hadden meegemaakt en eerder waren vrijgelaten.

Khun Parnpree uitte zijn diepe opluchting over de veilige terugkeer van de twee Thaise staatsburgers en benadrukte de inzet van de regering voor de veiligheid en het welzijn van haar burgers in het buitenland. Het sentiment vond weerklank onder de aanwezigen en weerspiegelde een collectief gevoel van nationale solidariteit.

Na hun vrijlating ondergingen de individuen uitgebreide gezondheidsevaluaties, een standaardprotocol om hun welzijn te garanderen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!