Thailand verstrekt zijn grensbeveiliging door gevechten in Myanmar

KANCHANABURI:- De beveiliging langs de grens in het district Sangkhla Buri is aangescherpt nadat er deze zaterdagochtend nieuwe gevechten in Myanmar uitbraken.

Myanmarese troepen kwamen meer dan een uur in botsing met onbekende troepen. Mensen aan de Thaise kant van de grens hoorden rond 6.30 uur het geluid van geweerschoten, met dikke rook en vlammen die opstegen boven de Myanmarese gemeente Payathongzu, tegenover het Phra Chedi Sam Ong-dorp Moo 9 in tambon Nong Lu van Sangkhla Buri, zo vertelde de lokale grensbewoners.

Aanvankelijk werd aangenomen dat uitgebrande plaatsen het districtskantoor en het politiebureau in Payathongzu waren. Ze waren ongeveer 200 meter verwijderd van de Three Pagodas Pass in Sangkhla Buri.

Kolonel Thatchadet Arbuarat, commandant van de Lat Ya- taskforce, heeft deze ochtend de soldaten bevolen om langs de grens alert te zijn. Mensen mochten voor hun eigen veiligheid niet de veiligheidscontrolepost Nam Kerd in Nong Lu passeren.

Een bron zei dat het conflict uitbrak toen rebellen van de anti-coup People’s Defence Force (pdf) het politiebureau van Payathongzu binnenvielen om hun collega’s te redden die eerder waren gearresteerd en vastgehouden door Myanmarese soldaten. 

Nadat de PDF-leden waren vrijgelaten sloten de rebellen de elektriciteit af en staken ze een auto in brand die voor het station geparkeerd stond om een ​​signaal naar de Myanmarese troepen te sturen dat ze de controle over het gebied al hadden overgenomen. 

Later trokken de rebellen, van wie het aantal niet bekend was, zich terug in hun beboste bolwerk. De situatie is nu weer enigszins genormaliseerd. Er waren geen dorpelingen uit Myanmar die naar Thailand vluchtten, voegde de bron eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!