Thailand verhoogt veiligheidsmaatregelen op scholen na een recentelijk steekincident in Noordoost-Thailand 

CHAIYAPHUM:- Het bevel kwam na een recent incident waarbij een persoon gewapend met een mes leraren en leerlingen van de Ban Nam Pu Hin Lad School aanviel, de aanval resulteerde in gewonde personen.

Het ministerie van Onderwijs heeft nu de scholen in het koninkrijk de opdracht gegeven om de veiligheidsmaatregelen te verhogen na dit incident Chaiyaphum.

De woordvoerder van het ministerie van onderwijs, Khun Siripong Angkasakulkiat, gaf commentaar op de aanval. Hij legde uit dat het ministerie scholen al heeft opgedragen prioriteit te geven aan en de nadruk te leggen op veiligheidsmaatregelen voor studenten en docenten. 

Ondanks het voortdurende nieuws over dergelijke incidenten zijn er beperkingen bij de implementatie van deze maatregelen, vooral op scholen in afgelegen provincies, op gemeenschapsscholen en in kleinere instellingen die niet over voldoende beveiligingspersoneel beschikken.

Siripong vervolgde dat scholen en gemeenschappen altijd een nauwe relatie hebben gehad. Hij riep op tot meer dialoog en samenwerking om de veiligheid op scholen te garanderen. Hij benadrukte dat mensen met psychische stoornissen meestal bekend zijn in gemeenschappen en daarom samenwerking essentieel is. Het district zal verslag uitbrengen en verdere begeleiding bieden, en schoolbestuurders moeten hun interactie met de gemeenschap vergroten.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!