Thailand vergrijst in rap tempo

~AAP, WAT HEB JE MOOIE JONGEN~
(Vlijen met de bedoeling om er beter van te worden)

BANGKOK:- Het geboortecijfer in Thailand is gedaald tot 1,51 kinderen per vrouw of minder dan 600.000 pasgeborenen per jaar, zo meldde professor Kamthorn Pruksananonda van het Royal Thai College of Obstetricians and Gynecologist.  

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zou het geboortecijfer 2,1 moeten zijn.  Als het lager is, zijn er twee problemen: een snel vergrijzende samenleving en een toestroom van arbeidsmigranten.  Het geboortecijfer in Thailand was 5,1, maar is gestaag gedaald.  

Volgens de hoogleraar zakt het in minder dan tien jaar naar 1,3.  Hij voegde eraan toe dat veel kinderen geboren zouden worden met geboorteafwijkingen zoals het syndroom van Down, omdat vrouwen op hoge leeftijd zwanger worden.  

De kans dat baby’s met problemen worden geboren is 1 op 800 als de moeder jonger is dan 35, maar het percentage stijgt tot 1 op 350 als de moeder ouder is dan 35 en vervolgens tot 1 op 100 als de moeder ouder is dan 40.  

Z”Ik spoor jonge stellen daarom aan om niet te lang te wachten met het krijgen van kinderen.  Als je problemen hebt om zwanger te worden, moet je een arts raadplegen “, aldus Kamthorn. 

In Thailand kunnen vrouwen pas vanaf 38 jaar een onvruchtbaarheidsbehandeling krijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: DailyNews
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: dailynews.co.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!