Thailand stuurt een 20-koppig zoek en reddingsteam naar Turkije

BANGKOK:- Thailand zal in het rampgebied van de grote aardbevingen waarmee Turkije en Syrië afgelopen maandag getroffen werd een 20-koppig stedelijk zoek & reddingsteam, USAR team, gaan inzetten.

Het departement van rampenpreventie liet gisteravond weten dat er 20 volledig uitgeruste leden van USAR Thailand stand-by staat ​​en zullen vertrekken zodra ze groen licht van de Turkse autoriteiten hebben gekregen.

De teamleden van USAR Thailand zijn getrainde experts met ervaring in zoek- en reddingsoperaties bij grootschalige rampen op zowel nationaal als internationaal niveau.

Een aardbeving met een kracht van 7,8 trof maandag om 4.17 uur lokale tijd (8.17 uur Thaise tijd) de provincie Karamanmaras nabij de grens tussen Turkije en Syrië, ongeveer 600 kilometer ten oosten van de Turkse hoofdstad Ankara.

De aardbeving gebeurde net zonsopgang en liet gebouwen rond de Middellandse Zee van Cyprus en Libanon instorten. In de vroege namiddag volgde er in de provincie Gaziantep, het industriële centrum van Turkije een nieuwe grote aardbeving, ditmaal met een kracht van 7,7 op de schaal van Richter.

Het dodental van de twee aardbevingen was gisteravond om 20:00 uur Nederlandse tijd de 6000 gepasseerd.  De Turkse autoriteiten meldden 4800 doden en Syrië had 1.444 geregistreerd, wat het totaal op 6244 slachtoffers brengt.

De humanitaire organisatie van de Verenigde Naties zei dinsdag dat er 78 naschokken zijn gemeld, terwijl meer dan 1.150 reddingswerkers meer dan 2.800 ingestorte gebouwen kammen op tekenen van overlevenden.

Er zijn geen meldingen van Thais die gewond zijn geraakt of omkwamen zijn bij de aardbevingen, die honderden kilometers verwijderd waren van Thaise gemeenschappen in Istanbul en Ankara.

 Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat Thais die door de ramp zijn getroffen, voor hulp contact kunnen opnemen met de Koninklijke Thaise Ambassade in Ankara via +90 (533) 641 5698 en facebook.com/rteankara/.

Olleke Bolleke in Europa

Eén gedachte over “Thailand stuurt een 20-koppig zoek en reddingsteam naar Turkije”

  1. Gezien de gepubliceerde overlevingskansen per tijdslengte kunnen ze nou wel thuisblijven. Er valt niks meer te redden, puinruimen nog wel ja. Als ze zo goed zijn in mensen redden, kunnen ze dan misschien volgende keer onmiddellijk komen opdraven? Dit is alleen maar voor de buhne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!