Het imposante Muay Thai-festival in Hua Hin verdient een vermelding in het Guinness Book of Records 

PRACHUAP KHIRI KHAN:- De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT en het Koninklijke Thaise leger organiseerde gisteren het Amazing Thailand Muay Thai Festival ter gelegenheid van de Nationale Muay Thai-dag op 6 februari en om het nationale erfgoed en toerisme te promoten.

Het festival vond plaats van 4-6 februari in Rajabhakti Park en Suan Son Pradipat Beach en nabijgelegen locaties in het district Hua Hin ter ere van Phra San Phet VIII, ook wel bekend als Phra Chao Sua, een koning in de Ayutthaya-periode voor zijn toewijding om Muay te ontwikkelen  Thaise technieken, doorgegeven van generatie op generatie.

Een van de hoogtepunten van het evenement is de Wai Kru-ceremonie dat door 5.000 deelnemers werd uitgevoerd onder leiding van de de beroemde Thaise bokser Sombat Banchamek alias Bua Kaw in het Rajabhakti-park.  De massale uitvoering van het traditionele ritueel zal een nieuw Guinness World Record vestigen.

Wai Kru is het pre-fight ritueel, uitgevoerd door boksers om respect te tonen aan hun leraren.

Andere activiteiten zijn demonstraties van Muay Thai uit vier regio’s, sacraal tatoeĂ«ren, Muay Thai trainingen en de internationale competitie. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: TNA

2 gedachten aan “Het imposante Muay Thai-festival in Hua Hin verdient een vermelding in het Guinness Book of Records ”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!