Thailand stijgt naar niveau 2 op de volglijst voor mensenhandel van de USA

~DAT HAALT DE KAPSALON NOG NIET~
(Wordt gezegd van iets dat uitgesproken slecht is)

BANGKOK:- Uit een door de Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gepubliceerd wereldrapport mensenhandel (TIP)staat vermeld dat Thailand naar niveau 2  was gestegen.

Het rapport wees erop dat de economische en sociale nood die door de Covid-19-pandemie wordt veroorzaakt, een sleutelfactor is die mensenhandel in de wereld stimuleert.

“Een onderzoek door het Europees Bureau voor Democratische Instellingen en Mensenrechten en UN Women benadrukt dat bijna 70 procent van de overlevenden van mensenhandel uit 35 landen meldde dat hun financiële welzijn zwaar werd beïnvloed door Covid19 virus en meer dan twee derde beschreef een achteruitgang van hun geestelijke gezondheid tot door de overheid opgelegde lockdowns die herinneringen oproepen aan uitbuitingssituaties”, zo staat in het document te lezen.

Khun Thani Saengrat, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, zei dat het rapport teleurstellend was omdat het niet de inspanningen weergaf die Thailand heeft geleverd om mensenhandel aan te pakken.  Hij voegde eraan toe dat de regering dit probleem in de gaten houdt ondanks de aanhoudende crisis.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!