Thailand stelt géén reisverbod uit Equatoriaal-Guinea in ondanks dodelijke MVD-uitbraak

BANGKOK:- Thailand heeft toeristen uit Equatoriaal-Guinea geen reisverbod opgelegd ondanks de uitbraak van het zeer besmettelijke Marburg Virus Disease (MVD), een dodelijk virus vergelijkbaar met Ebola.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldde de allereerste uitbraak van MVD vorige week maandag 13 februari in Equatoriaal-Guinea.  Negen mensen zijn overleden en 200 mensen met een hoog risico zijn in quarantaine geplaatst, zo meldde het Thaise PBS.

Volgens de minister van Volksgezondheid van Equatoriaal-Guinea, Mitoha Ondo’o Ayekaba, wordt aangenomen dat de sterfgevallen verband houden met een begrafenis die plaatsvond in het district Nsok Nsomo in de provincie Kie-Ntem.

De lokale gezondheidsautoriteiten meldden op 7 februari voor het eerst gevallen van hemorragische koorts van onbekende oorsprong en monsters werden naar een laboratorium in Senegal gestuurd.  De WHO bevestigde dat een van de monsters positief testte op MVD.  Er wordt contactopsporing uitgevoerd en verdachte gevallen worden geïsoleerd en behandeld.

Aangenomen wordt dat fruitvleermuizen grote verspreiders van MVD zijn.

De Thaise afdeling ziektebestrijding heeft internationale controleposten voor ziektebestrijding in alle havens van binnenkomst in het land geïnstrueerd om alle aankomsten uit landen die momenteel zijn getroffen door MVD te screenen als voorzorgsmaatregel, hoewel de afdeling niet heeft onthuld hoe ze deze zouden toepassen gezien het feit dat er momenteel duizenden toeristen door de Thaise luchthavens het land binnenkomen.

Dr. Tares Krassanairawiwong meldde gisteren dat de WHO nog twee gevallen had geregistreerd, plus 42 meer waarschijnlijke gevallen, in Kameroen, dat grenst aan Equatoriaal-Guinea.

“In Thailand wordt MVD geclassificeerd als een van de 13 gevaarlijke infectieziekten, in overeenstemming met de wet op infectieziekten, hoewel de ziekte nog niet is ontdekt in het land.”

Het MVD virus kan volgens de WHO een sterftecijfer tot 88% hebben.  Er zijn geen vaccins of antivirale behandelingen goedgekeurd om het te behandelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!